Programajánló

Állatkertek éjszakáján – éjszaka az állatkertben

2014-08-28 16:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE allatkerti_szezonnyito_140322_vcs_04.jpg

Az ország tizenegy településén várják nyitott kapukkal pénteken este az állatbarátokat. Természetesen a hazai programsorozatból Miskolc sem marad ki – pénteken este a Miskolci Állatkert és Kultúrpark rendhagyó programokkal várja az Állatkertek éjszakájának érdeklődőit.

Harmadik alkalommal rendezik meg Magyarországon az Állatkertek éjszakája programfolyamot, amely idén augusztus utolsó péntekére esik. A miskolci állatkert már a kezdetektől oszlopos tagja a rendezvénynek, nem lesz ez másként ezúttal sem, így augusztus 29-én éjszaka is nyitva az állatkert kapuja.

Ezen a napon az ország 11 településén, 14 programhelyszínen várják érdekes programokkal az állatok és a természet világa iránt érdeklődőket. A legtöbb helyen a programok kora estétől éjféltájig tartanak. Ezen az estén a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Füvészkert (az ELTE Botanikus Kertje) és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert belvárosi Akvárium-Terráriuma a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumával közösen, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, Veszprémben pedig a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

allatkerti_szezonnyito_140322_vcs_14.jpg

A programok a legtöbb helyen a kora esti óráktól éjfélig tartanak, de lesz, ahol már pénteken nap közben elkezdődnek, sőt, ahol a hétvégén folytatódnak.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek éjszakájának. Az este során különlegességekkel, érdekességekkel várják a látogatókat, és már az időpont is igazán rendhagyó, hiszen máskor nincs lehetőség rá, hogy megismerjék az állatkert lakóinak életét sötétedés után.

Testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, azaz a kígyókkal, békákkal, rovarokkal, amelyekkel szemben sokan tartással, félsszel viseltetnek. A testközeli ismerkedés azonban lehetővé teszi, hogy legyőzzék félelmüket, és ezeknek az állatoknak az értékeit is megismerjék. Része a programnak az interaktív látványetetések sora – elsősorban az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehet megfigyelni, mint például a tigrisét, a kúszósülökét vagy éppen a mosómedvékét. Ezek az állatfajok ugyanis az állatkertben is sötétedés után mutatják természetes oldalukat. Eközben fontos információkat és különféle érdekességeket hallhatnak az érdeklődők egyes állatokról.

A program alatt a fáklyákkal kivilágított utakon sétálhatnak az éjszakázók az egyedülálló erdei környezetben. Ezen a napon hosszabbított nyitva tartással – délelőtt 9-től éjszaka 11 óráig – várják a miskolciakat, jegyváltásra este 9 óráig lesz lehetőség.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-06-02 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!