Bulvár

Megkezdődött az ózdi gyilkosság tárgyalása

2014-08-28 14:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt az ózdi emberölés elsőrendű vádlottja. Tavaly januárban egy idős testvérpárra kapucnit, maszkot viselő férfiak törték rá a családi házukban és mindkettőjüket bántalmazták. Az idősebb testvér a helyszínen meghalt, a fiatalabb úgy menekült meg, hogy halottnak tettette magát.

ozditargyalas_140827_tv-2.jpgA vádirat ismertetésével kezdődött az ózdi emberölési ügy tárgyalása Miskolcon. A vád szerint 2013 januárjában két begyógyszerezett férfi betört egy ózdi házba, ahonnan többek között élelmiszereket, szerszámokat és biciklit tulajdonítottak el. Tettük elkövetése közben a másodrendű vádlott egy, a lakásban talált műanyag csőbe húzott kutyalánccal ütlegelni kezdte, majd meg is rúgta az egyik lakót.

Az idős férfi a helyszínén életét vesztette. Eközben az elsőrendű vádlott egy zsákba gyűjtötte az értékeket, majd mindketten bementek egy másik szobába. Itt találták meg a ház másik lakóját. A másodrendű vádlott ezt a férfit is ütlegelni kezdte, aki egy idő után halottnak tetette magát.

Az elsőrendű vádlott bűnösnek vallotta magát, és azt mondta, azért tartott társával, mert az félelemben tartotta. Azt is mondta, hogy amikor észrevette a fotelben eszméletlenül ülő idős bácsit, egy vödör vízzel megpróbálta feléleszteni, de már nem tudott segíteni neki. Ekkor az ott talált biciklivel elhajtott.

– Megfogtam a biciklit, ami a konyhában volt. Rátettem a zsákot a biciklire és elhajtottam. Majd később jött utánam a Csabi, hogy megölte mind a két öreg bácsit. Menjünk fel Pestre, menjek fel vele, mert engem is megöl, ha nem. Ha szólok, akkor meg fog ölni, neki úgy is mindegy, megölt két embert, három neki nem számít – vallotta a férfi a bíróság előtt.

Budapesten, egy hajléktalanszállóban találtak rájuk a rendőrök. A tárgyaláson a bíróság kihallgatta a másik vádlottat, a tanúkat és megkezdte a sértett kihallgatását is.

K. G.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!