Helyi hírek

Minőségi ugrás a MiReHuKöznél

2014-08-28 10:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Alig nyolchónapos közszolgáltatói tevékenység után, az A/I. fokozat feltételein túllépve, C/I. minősítést szerzett a MiReHuKöz Nonprofit Kft. Az országban a 149 hulladékgazdálkodási közszolgáltatóból csupán 16 kapott magasabb fokozatú minősítést.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által kiadott minősítési fokozatban az I-III. szám a tevékenység szakmai színvonalát hivatott tükrözni, míg a szolgáltatásbiztonsági funkciókat az A-C kategória jelöli.

A MiReHuKöz közel egy éve alakult, közszolgáltatást ez év január 1-jétől végez, ezért kiemelkedő jelentőségű, hogy ilyen rövid idő alatt túlléptek az A/I. fokozat feltételein, és C/I. minősítést szereztek. Az országban a 149 hulladékgazdálkodási közszolgáltatóból mindösszesen 30 szolgáltató rendelkezik ilyen kategóriájú minősítéssel és csupán 16 szolgáltató kapott magasabb fokozatú minősítést.

– Hulladékgazdálkodási tevékenységünk során próbáljuk megelőzni a hulladék keletkezését, csökkenteni a keletkezett hulladék mennyiségét, törekszünk annak minél nagyobb arányú hasznosítására. Feladatunk a fennmaradó mennyiség megsemmisítése, megfelelő kezelése, illetve ártalmatlanítása – beszélt munkájukról Majoros Róbert ügyvezető igazgató.

Hozzátette: nagyon fontos számukra a szelektív hulladékgyűjtés, a hulladék hasznosításának növelése. A társaság továbbra is folyamatosan fejleszti a szolgáltatás színvonalát, ezzel párhuzamosan csökkentik a lerakandó hulladék mennyiségét, amihez a Hejőpapiban jelenleg épülő mechanikai hulladék-előkezelő mű nagymértékben hozzájárul majd.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!