Belföld

Szilágyi Liliána viszi a zászlót, pénteken hazajönnek az ifi olimpikonok

2014-08-28 10:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A kétszeres bajnok úszó, Szilágyi Liliána viszi a magyar zászlót a nankingi ifjúsági olimpia csütörtöki záróünnepségén. A delegáció pénteken késő este, várhatóan éjfélkor érkezik meg Budapestre.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint a szerdai csapatgyűlésen Nagy Zsigmond csapatvezető felhívta a figyelmet arra, hogy hagyományosan a legeredményesebb sportolót éri ez a megtiszteltetés, márpedig Szilágyi Liliána - egyedüliként - két aranyérmet is nyert, mégpedig 100 és 200 méter pillangón.

A csapatgyűlésen jelen lévők egyöntetűen támogatták a javaslatot, maga az úszó pedig nagy örömmel vállalta el a felkérést.
- Olimpián vinni egy zászlót, hatalmas dolog szerintem, és nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak. Próbálok megfelelni a feladatnak. Te jó ég - vinni fogom a zászlót! - mondta a mob.hu-nak Szilágyi Liliána, a tavaly elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső unokája.

A magyar küldöttség hat arany-, hat ezüst- és 11 bronz-, illetve az éremtáblázatba nem számító vegyes csapatokkal további egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett Nankingban. Az egyik arany a miskolci cselgáncsozónak, Gercsák Szabinának köszönhető.

A magyarokra fárasztó utazás vár a záróünnepséget követően: hatórás buszozás után érnek majd Sanghajba, ahonnan Frankfurt érintésével repülnek Budapestre. A delegáció pénteken késő este, várhatóan éjfélkor érkezik meg a Syma Csarnokhoz.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!