Helyi hírek

A Testvérvárosok úti rendelő elkészült, kezdik az Andrássy utcait

2014-08-28 09:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE orvosi_rendelo_140827ml.jpg

Öt orvosi rendelő újul meg idén, egyenként hatvan millió forintból. A 100 százalékosan támogatott projektek egy része már elkészült, így a Győri kapuban már megújult rendelő várja az érintetteket, a héten pedig a Testvérvárosok úti orvosi rendelőt adták át. Ugyanakkor elkezdték az Andrássy utcai felújítását.

Elkészült a Testvérvárosok úti orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése (fotóink itt készültek). Miskolc önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszerében nyert pályázatával 60 millió forintot, hogy a Testvérvárosok úti háziorvosi rendelő épületét korszerűsíthesse.

orvosi_rendelo_140827ml_2.jpg

A pályázat megvalósítása során megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, háziorvosi és védőnői ellátásnak helyet adó orvosi rendelő épülete. Felújították az épület elektromos rendszerét, a korszerűtlen nyílászárókat új, műanyag homlokzati nyílászárókra cserélték, valamint akadálymentesítették a rendelőt.

orvosi_rendelo_140827ml_1.jpg

Beszerezték az új várótermi padokat, ülőkéket, pelenkázóasztalokat, hulladékgyűjtőket és a közérdekű információk elhelyezésére alkalmas nagyméretű hirdetőtáblákat is. A fejlesztésnek köszönhetően egy olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek megfelelő rendelő jött létre, mely lehetővé teszi a lakosság számára a minőségi egészségügyi ellátásban való részesülést. A projekt építési munkáira vonatkozó műszaki átadás-átvételi eljárásának lezárására hétfőn került sor.

orvosi_rendelo_140827ml_3.jpg

A felújításoknak azonban nincs vége. A Fábián és a Latorca utcainál már dolgoznak, hétfőn pedig megkezdődött az Andrássy utcai orvosi rendelő felújítása is. Hasonlóan a többihez, az infrastrukturális fejlesztésbe elektromos felújítás, nyílászárócsere, külső homlokzati hőszigetelés, valamint új bútorok, orvosi eszközök és multimédiás eszközök beszerzése tartozik. Beszereznek még többek közt új íróasztalokat, műszer szekrényeket, fogasokat, defíbrillátort, vérnyomásmérőt, vizsgálólámpát és LCD televíziót is. A fejlesztés az energetikai korszerűsítés mellett az épület akadálymentesítését is magában foglalja.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-03-02 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!