Belföld

Stratégiai megállapodást köt a kormány a Takatával

2014-08-28 09:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE takata_bp_131115_ja.jpg

A kormány a külgazdasági és külügyminisztert hatalmazta fel, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kössön a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel. A felhatalmazásról szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

Orbán Viktor miniszterelnök márciusban Miskolcon, a japán központú autóipari beszállító vállalat új gyárának alapkőletételén azt mondta, a Takata-beruházás példa arra, hogy a város újra ipari és gazdasági központ lesz. Az autóbiztonsági berendezéseket, elsősorban légzsákokat gyártó vállalat a kecskeméti Mercedes gyár fejlesztése óta az elmúlt három év legjelentősebb beruházását hozza létre az országban, és mintegy ezer embernek ad majd munkát - tette hozzá a miniszterelnök.

takata_alapko_1_140312ml_28.jpg

A Takata a világ 20 országban üzemeltet különböző gyártórészlegeket. A társaságnak összesen 55 gyára van a világ több országában, alkalmazottjainak száma meghaladja a 36 ezret.

A tokiói székhelyű multinacionális cég saját tőkéje 41,86 milliárd jen, a 2013. március 31-én zárult pénzügyi évében a konszolidáltan számított értékesítései 415,52 milliárd jenre rúgtak. (1 japán jen 2,2803 forint.)
A Takata európai központja Németországban, Frankfurt mellett van. A cég partnerei között van az Audi, a BMW és a Daimler is.

takata_140805_ja_38.jpg

A mintegy 68,3 millió euró, azaz több mint 20,5 milliárd forint értékű beruházás a Déli Ipari Park 25 hektáros területén valósul meg. Az ősszel kezdődő tesztüzemhez szeptember közepére kell befejezni az energiaközpontot és a nagy légzsákgyártó csarnokot.

MTI/minap.hu

Fotó: J. Á.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!