Belföld

A kíváncsiság kora lesz a Szabadesés kísérőfilmje a mozikban

2014-08-27 20:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tóth Luca A kíváncsiság kora című animációs rövidfilmje lesz a Pálfi György rendezte Szabadesés kísérőfilmje a mozikban.

Pálfi György Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon júliusban elnyerte a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját és az Europa Cinemas Label díját is.
    
A szeptemberben mozikba kerülő film alkotói, a KMH Film és a moziforgalmazó Vertigo Média a Szabadesés kísérőfilmjének kiválasztására augusztus elején hirdetett pályázatot. A megmérettetésre mintegy ötszáz alkotás érkezett. A zsűri teljes egyetértésben találta a legjobbnak Tóth Luca animációját - közölte a Vertigo Média hétfőn az MTI-vel.
    
Tóth Luca 2011-ben szerzett BA diplomát (Bachelor of Arts) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ahol animációs filmkészítést tanult. MA diplomáját (Master of Arts) tavaly vette kézhez a londoni Royal College of Art mesterszakán. Diplomafilmje, A kíváncsiság kora (The Age of Curious) idén a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján Annecy-ban részesült különdíjban. Azóta több mint harminc további fesztiválon vett részt, különdíjat kapott a stuttgarti Internationales Trickfilm Fesztiválon, valamint megnyerte a brit Tenderpixel 2013-at.
    
A Szabadesés kísérőfilmjeként a mozikban, szeptember 25-től láthatja A kíváncsiság korát a közönség.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-20 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!