Belföld

A Telenor ezer bázisállomását fejleszti az idén

2014-08-27 18:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Telenor Magyarország 2014 első fél évében közel 650 új bázisállomást telepített, az év végéig pedig összesen ezer állomását fejleszti annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsa hálózatán.

Sepsi Zsolt, a mobilszolgáltató társaság műszaki vezérigazgató-helyettese egy újságíróknak tartott szerdai háttérbeszélgetésen elmondta, hogy a Telenor az utóbbi négy évben több mint 30 milliárd forintot költött hálózattal kapcsolatos beruházásokra, és a kormánnyal tavaly kötött stratégiai megállapodás alapján a következő években további 10 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre.
    
Kifejtette, hogy a szolgáltatás minőségének javítása érdekében elsősorban a kistelepüléseken, valamint a beltéri lefedettség terén van még tennivaló.
    
Emellett az idei fejlesztéseknél a vállalat nagy hangsúlyt fektetett például arra, hogy növelje lefedettségét az autópályák mentén.
    
A beszélgetésen elhangzott az is, hogy a bázisállomás-telepítés nem jelenti feltétlenül új torony felépítését, hiszen egy ilyen "zöldmezős" beruházás megvalósulása a tervezéssel, engedélyeztetéssel, felépítéssel és teszteléssel együtt másfél-két évig is eltarthat. A fejlesztések túlnyomó részét a meglévő állomások bővítése, például 4G lefedettséget biztosító berendezések felszerelése adja. A bővítés mellett folyamatosan végzik az állomások fizikai optimalizálását, például az antennák irányának beállítását is.
   
Szó volt arról is, hogy a vállalat szakemberei folyamatosan monitorozzák a hálózat működését annak érdekében, hogy hiba esetén mihamarabb beavatkozhassanak. A hibaelhárítások túlnyomó része proaktív, vagyis még azelőtt megtörténik a beavatkozás, hogy az ügyfél a hibát érzékelné. Az utóbbi időben a legtöbb ügyfélpanasz már nem a hanghívásokkal, hanem az adatátvitellel kapcsolatban érkezik, ami jelzi a mobilinternet terjedését. A Telenor mobilinternet hálózatát, a Hipernetet már több mint egymillió ügyfél használja.
    
A norvég Telenor 1994 óta van jelen Magyarországon. Előfizetőinek száma 3 millió 435 ezer volt az idei második negyedév végén, az aktív SIM-kártyák száma alapján számított piaci részesedése 31 százalék.
    
A Telenor Magyarország összes árbevétele 155 milliárd forint volt 2013-ban, egy évvel korábban pedig 159 milliárd forint. Adózott eredménye tavaly 28 milliárd forintot tett ki az előző évi 31 milliárd után a céginformációs adatok szerint.
    
A legfrissebb adatok szerint a mobilszolgáltató 2014 második negyedévében 38,8 milliárd forint árbevételre tett szert, ami 2 milliárd forinttal több az első negyedévinél, az egy évvel korábbi bázisidőszak bevételét pedig mintegy 700 millió forinttal haladja meg.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!