Belföld

Emmi: a szociális ágazatban dolgozók életpályamodelljéről, bérrendezéséről egyeztettek

2014-08-27 17:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A szociális szférában tervezett életpályamodell kialakításáról, valamint a további bérrendezés lehetőségéről tartottak szakmai és érdekvédelmi egyeztetést szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi).

A tárca szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Nyitrai Imre, az Emmi szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára hivatalában fogadta a szociális ágazatban tevékenykedő szakszervezetek vezetőit. A találkozóval egyúttal "elindult az ágazati érdekegyeztetés új mechanizmusának kialakítása is".
    
Az államtitkárság közleményében felidézte, hogy a kormány tavaly decemberi döntésének köszönhetően a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti dolgozók idén januártól bérpótlékot kapnak. Ennek révén 73 ezer szakdolgozó és körülbelül 20 ezer technikai munkatárs fizetése januárban havi 6-17 ezer forinttal emelkedett.
    
Hangsúlyozták, hogy a szociális ágazatban dolgozók elismerése és az életpályamodell megalkotása rendkívül fontos, stratégiai jelentőségű a szociális terület számára. Az életpályamodell célja az ágazatban dolgozók számára kiegyensúlyozott, kiszámítható és a minőséget elismerő rendszer létrehozása. Ennek érdekében a felek a jövőben rendszeresen tartanak egyeztetéseket a témában - olvasható az államtitkárság közleményében.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-20 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!