Belföld

Tovább növelte piaci részesedését a Fundamenta

2014-08-27 14:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Fundamenta-Lakáskassza az első fél évben 35 százalékkal, 28,8 milliárd forintra növelte hitelezését az előző év azonos időszakának 21,4 milliárd forintos értékéhez képest - közölte a lakás-takarékpénztár szerdán az MTI-vel.

A társaság történetében ez az eddigi legmagasabb összegű féléves kihelyezés, amely 29,2 százalékos piaci részesedést jelent.
    
A teljes lakáshitel piac az idei első fél évben 98,4 milliárdra nőtt a 2013. azonos időszaki 63,3 milliárd forintról.  
    
A hitelcél szerint a Fundamentánál a felvett összeg mintegy 65 százalékát használták az ügyfelek vásárlásra, 18 százalékát felújításra és korszerűsítésre, és csupán 6 százaléka jutott az építésre. A hitelkiváltás a folyósított összeg 11 százalékát tette ki.
    
A felújítás egyre jelentősebb szerepe rajzolódik ki a statisztikákból. Bár a Fundamentától felvett hitelek 18 százaléka fordítódott erre a célra, darabszámban a felújítás tette ki a hitelszerződések 28 százalékát az első fél évben.
    
A közlemény szerint a használt lakás vásárlásának, illetve a felújítás felfutását szükségképpen követi az új lakások építésének, vásárlásának növekedése. Ezt valószínűsítik az elhalasztott vásárlások is.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!