Belföld

A magyarországi hospice ellátásról készült kiadvány

2014-08-27 08:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

A központ honlapján olvasható tájékoztató szerint az anyag a terület jogi és finanszírozási háttere mellett a hospice szervezeti formáiba és az ellátás igénybevételének folyamatába ad betekintést. Olvashatók a kiadványban a hospice aktuális betegellátási, oktatási és finanszírozási adatai is.
 
Mint írták, az OBDK a Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése című kiemelt projekt keretében készített ellátottjogi kiadványával is segíteni kívánja az érintettek és az érdeklődők tájékoztatását.
    
Az OBDK kiadványsorozatának részeként korábban a szociális ellátórendszer szolgáltatásairól és a szakosított ellátásokról, valamint a gyermekvédelmi szakellátásba (gyermekotthonba), nevelőszülőkhöz került gyermekeknek, valamint szüleiknek szóló hasznos tudnivalókat tartalmazó füzetcsomagot készítettek korábban.

MTI
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!