DVTK

Az U 21-é a Ligakupa!

2014-08-26 18:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_videoton_140513ml_104.jpg

A Pécs–DVTK bajnoki mérkőzés után kiírták a labdarúgó Ligakupa 2014–15. évi csoportbeosztását. A Diósgyőr, a Ligakupa címvédőjeként, a Cegléd, a Szolnok és a Nyíregyháza társaságában kezdi meg szeptember másodikán a csoportküzdelmeket. A nemsokára kezdődő Ligakupa szerepléssel kapcsolatban a klubvezetés számára a címvédésnél is fontosabb a fiatalok szerepeltetése.

Megunhatatlan, feledhetetlen emlék marad a szurkolók, de talán a játékosok, edzők számára is 2014 májusának egyik éjszakája, amikor a DVTK legyőzte a Videotont a Ligakupa döntőjében, 34 esztendő után újra trófeához segítve a klubbot. Most pedig már a 2014–15-ös kiírást is megismerhettük, a címvédő piros-fehérek az A csoportban szerepelnek majd. A cél, mint mindig, a győzelem, de az elmúlt évi siker után, ezúttal más szempontokat szolgál majd a második számú hazai kupasorozat.

– Ez egy kicsit más lesz most. Úgy beszéltük meg tegnap a klubvezetőkkel, hogy teljes mértékben a fiatal csapat fog játszani, az U 21. Azért, mert úgy gondolom, hogy a Ligakupa ezért van kitalálva: legyen ez egy befektetés a klub részéről a fiatalokkal – nyilatkozta a Miskolc Televízió sporthíreiben Tomiszláv Szivics.

Egy plusz motivációs tényezőként tekint tehát a fiatal játékosok esetében a klubvezetés és a szakmai stáb a Ligakupára. A vezetőedző szerint a csoportmérkőzéseknek többek között az lesz a tétje, hogy kire, kikre számíthatnak majd a nagycsapatnál, az utánpótlásból. Az U 21 mellett egy-két olyan játékos kerülhet még a csapatba, akinek nagyon szüksége van a meccsterhelésre kihagyás vagy sérülés után.

A piros-fehérek első Ligakupa-mérkőzésüket, szeptember másodikán, a Cegléd otthonában teljesítik, az első hazai fellépés pedig szeptember 16-án, a Szolnok ellen lesz majd.

J. I.
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-24 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!