Helyi hírek

Jó egészségben, aktívan 95 évesen is

2014-08-26 17:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE stubner_ferenc_95_140826_ja_2.jpg

Születésnapi ünnepnek adott otthont a Gárdonyi Géza Művelődési Ház kedden. A résztvevők számára nem volt ismeretlen a hely, hiszen a Gárdonyi Nyugdíjas Klub tagjai gyűltek össze – ezúttal egyik társukat, a 95 éves Stubner Ferencet köszöntötték.

Jó hangulatban, vidáman cseverésztek a szépkorúak kedden, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban megrendezett születésnapi összejövetel előtt. Az ünnepelthez – akit mindenki nagyon kedvel – mindenkinek volt egy-két jó szava. Bátorító, elismerő mondatok, hiszen a 95. születésnapját ünneplő Stubner Ferenc ma is nagyon aktív, jó egészségnek örvend.

stubner_ferenc_95_140826_ja_1.jpg

Az ünnepelt elsőként azt emelte ki, hogy nagyon sokat dolgozott egész életében, s ma is sok a tennivaló a kertben, de a nyugdíjasklub találkozóit is nagyon várja, sosem marad ki egy alkalom sem.

– Soha nem ittam, nem dohányoztam. Sosem haragudtam senkire. Egész életemben úgy voltam, hogy ha valakivel nem tudok jót tenni, akkor ártani se ártsak. Nyugodt életet éltem, de sok munka volt benne – fejtette ki ars poeticáját a 95 éves úr, akit klubtársai és lánya mellett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is köszöntött a jeles nap alkalmából – unokája nem tudott jelen lenni az ünnepségen, mert az ünnepelt dédunokája születését várja. Mint megtudtuk, a napokban érkeznie kell a család legfiatalabb tagjának.

stubner_ferenc_95_140826_ja_26.jpg

A polgármester elsőként a katonaévekről kérdezte Stubner Ferencet. Az 1919. augusztus 26-án született ünnepelt ugyanis túlélőként jött haza a doni csatából. Orosz fogságban is volt a Teresztenyén született Stubner Ferenc, aki Miskolcra költözését követően, a fogságból hazatérve a kohászatnál dolgozott nyugdíjba vonulásáig.

– Olyan társadalmat kell építenünk, amelyben igazán megbecsüljük azokat a szépkorúakat, akik munkával, dolgosan töltötték életüket. A felnövekvő generációban pedig azt kell díjazni, aki ugyanezt a munkát igyekszik elvégezni, hogy szebb jövőt építsen. A Salkaházi Sára Miskolc Program is ennek jegyében indult útjára. Azért, hogy megköszönjük a miskolci szépkorúaknak a munkával töltött éveket – hangsúlyozta a polgármester, majd a város nevében megajándékozta a születésnapost.A városvezetőt követően a klubtársak következtek, akik verssel, énekkel kedveskedtek Stubner Ferencnek, majd kötetlen beszélgetésbe, mulatságba csapott át a születésnapi ünnepség.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!