Belföld

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

2014-08-26 17:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megkezdte a rászorulóknak gyűjtött tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! elnevezésű jótékonysági program keretében, de a 250 forintos felajánlásokat a 1353-as adományvonalon továbbra is várják.

Az önkéntesek, köztük Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, Wolf Kati, Katus Attila, valamint a Segélyszervezet iskolakezdési segélyprogramját támogató szervezetek munkatársainak bevonásával kezdte meg kedden az első tanszercsomagok összeállítását és kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény felidézte, hogy az osztás megkezdésekor tartott tájékoztatón Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: bár az első csomagok összeállítása már elkezdődött, hogy időben odaérjenek a tanszerek a rászoruló gyerekekhez, a 1353-as adományvonalon kevesebb, mint a fele gyűlt össze eddig a tervezett, 1000 gyerek iskolakezdését segítő támogatásnak. Ezért a segélyszervezet tovább folytatja a gyűjtést az adományvonalon.

Lévai Anikó a csomagok összeállításán túl a határon túli beiskolázási támogatások kiszállításába is bekapcsolódik és a napokban személyesen fogja átadni az Erdélybe szánt 150 tanszercsomagot marosvásárhelyi árváknak és a város melletti kistelepüléseken élő, nehéz helyzetű csalások gyermekeinek.

Az Iskolakezdés együtt! akció határon túli segélyezése keretében a kárpátaljai Beregszász város és környékén élő diákok is mintegy százan részesülnek tanszercsomagban.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!