Belföld

Vezető nélkül száguldott egy villamos Szegeden

2014-08-26 16:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Helyreállt a közlekedés azon a szegedi villamosvonalon, amelyen kedd reggel egy vezető nélkül haladó szerelvény leszaggatta a felsővezetéket. A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) vizsgálja az eset körülményeit, a szakmai vizsgálat a helyszíni szemle után a kft. telephelyén és az érintett vonalszakaszon folytatódik.

Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. vezetője az MTI-nek elmondta: a megsérült felsővezetéket megjavították. A száguldó villamos a sínek mentén néhol a betont is megtörte, de a szakemberek felmérték a károkat és megállapították, hogy a sínpálya nem sérült meg.

A társaság vezetője korábban az MTI-vel azt közölte: reggel az Izabella hídnál levő telephelyről egy csuklós Tátra forgalomba állítása előtt a több éve járművezetőként dolgozó munkatársuk leszállt a villamosról, és miközben egy váltót akart átállítani, a szerelvény eddig ismeretlen okból elindult. Mintegy kétszáz méteres gyorsulás után kijutott a remízből, majd a nyílt pályán több mint hétszáz métert száguldott. Mivel a felsővezetéket a villamos leszakította, nem tudott továbbmenni, megállt a Rókusi körúti nagy körforgalomnál lévő Károlyi Kollégium előtt. Az eset során senki nem sérült meg.

Az igazgató elmondta: a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) vizsgálja az esetet, a jármű "fekete dobozát" is elemzik.

A KBSZ a honlapján azt írta, szakmai vizsgálatot indítottak. A helyszíni szemle után a vizsgálat a Szegedi Közlekedési Kft. telephelyén, valamint az érintett vonalszakaszon folytatódik. Ennek során egy ugyanilyen típusú járművel próbát végeznek annak megállapítására, hogy az elmondások alapján rekonstruált mozgás lehetséges-e, továbbá folyik az adatrögzítő - "fekete doboz" - kiértékelése is.

A közleményben a Közlekedésbiztonsági Szervezet kitért arra: az érintett jármű áramszedőjének helyreállítása után - ez várhatóan néhány napot vesz igénybe - további próbákat terveznek annak megállapítására, hogy a történtekben műszaki hiba közrejátszott-e. A villamosokon ugyanis van egy olyan berendezés, amely megakadályozza a nyitott ajtókkal való elindulást, ezért azt is vizsgálják.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!