Bulvár

Lakástűz az Árpád úton – nyolcan kórházban

2014-08-26 07:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE paneltuz_arpadutca_140826ml_09.jpg

Egy lakót súlyos égési sérülésekkel, hét másikat pedig füstmérgezés gyanújával vittek kórházba kedden hajnalban a mentők egy miskolci társasházból, ahol  tűz ütött ki egy második emeleti lakásban, hajnali fél 5 körül. A sérülteken kívül összesen 30 embert kellett kimenekíteni az Árpád úti tízemeletes házból, többeket közülük a tetőn keresztül. A lakókat egy melegedőbuszban helyezték el.

paneltuz_arpadutca_140826ml_05.jpg

Teljes terjedelmében kiégett egy tízemeletes lakóház második emeleti lakása Miskolcon, az Árpád úton, kedden kora reggel. A tűzesetben egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett, további hét lakót pedig füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők.

paneltuz_arpadutca_140826ml_04.jpg

A lángok megfékezésén a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók dolgoztak, a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az épületben két lakás lakhatatlanná vált, az egyik tűz- a másik vízkár miatt - tájékoztatott Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Miskolc polgármestere a helyszínen tájékozódott a történtekről, és a város támogatásáról biztosította a lakóközösséget.A tűz oltása a reggeli órákban befejeződött, az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult. A Miskolci Rendőrkapitányság közveszély okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint augusztus 26-án, hajnali 3 óra 50 perc körüli időben, feltehetően egy elektromos olajradiátor hibájából adódóan keletkezett tűz.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-03 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!