Belföld

Kajakos ezüstérmek az olimpiáról!

2014-08-25 09:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mozgi_milan_kajak.jpg

Ahogyan azt korábban jeleztük, a vasárnapi kajakos küzdelmekben két magyar sportoló is érdekelt volt Kínában, az ifjúsági olimpián. Homonnai Luca mellett mi természetesen a tokaji Mozgi Milánnak szorítottunk. Nos, mindkét magyar sportoló ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetésnél!

Homonnai Luca egy orosz, Mozgi Milán pedig rendkívül szoros küzdelemben egy fehérorosz versenyzőtől kapott ki. Érdekes egyébként, hogy a fiú kajakosok döntőjéről készült felvétel megtekintése miatt hosszú ideig nem volt hivatalos eredmény Mozgi Milán fináléját követően. Mindenki csak egyik lábáról a másikra állt és nézegetett a versenybíróság felé, ahonnan azonban csak nagyon lassan érkeztek az információk.

Elsőre nem lehetett eldönteni, ki nyert, aztán jött a hír, hogy a tokajiak kajakosa minimális különbséggel kapott ki fehérorosz riválisától, Sztaniszlav Dajnekától. Igen ám, csakhogy úgy tűnt: a fehérorosz fiú a cél előtt borult be a vízbe, így nem teljesítette a pályát. Márpedig ilyen esetekben automatikusan következik a kizárás. Nos, a felvétel elemzése után azonban kiderült, a fehérorosz hivatalosan is célba ért, így Mozgi, aki négy tizeddel maradt el tőle, az ezüstérmet vehette át.

„Az időjárás nem vett a kegyeibe minket, így elég nehéz volt versenyezni ezen a speciális, nyolcas alakú pályán. Sokat készültem erre a versenyre, és próbáltam mindent beleadni a fináléban is, most ennyit tudtam kihozni magamból. Bár szerettem volna aranyérmet nyerni, örülök ennek az ezüstnek is” – értékelte a versenyt követően az országos szövetség honlapján Mozgi Milán, akinek az arcán azért egy kis csalódottságot lehetett felfedezni. Tegyük gyorsan hozzá, soha ne érje az életben ennél nagyobb csalódás! Fentiekből nyilván kiderült, hogy jól vette az elődöntős akadályt, amelyet szerb vetélytársa állított neki. Igaz, már a negyeddöntőben is három másodperccel jobb időt lapátolt a Tokaj versenyzője, aki az elődöntőben sem hagyott kétséget felőle, ki a jobb.

Homonnai Luca nem tűnődött azon, mi lett volna, ha...”. Mert bizony meglehet, a második kanyarban történt letámasztása miatt úszott el az arany és lett belőle ezüstérem Nancsingban.
„Hogy min múlik egy győzelem, nehéz megmondani. Ilyen szélben nehéz kajakozni, én sajnos a második kanyarnál megbillentem, le is támasztottam, és ezzel hátrányba kerültem. De felesleges ezen keseregni, örülök ennek az ezüstéremnek is és annak, hogy itt lehettem ezen az olimpián. Nagyon színvonalas a szervezés, jól érzem magam itt Nancsingban, és biztos vagyok benne, hogy ezek a napok egy életre szóló élményt adnak majd” – mondta első nyilatkozatában a verseny után.

D. L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!