Belföld

Eddig mintegy 400-an jelentkeztek át az önkormányzati választásra

2014-08-24 13:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Csak az teheti ezt meg, aki a választás kitűzését megelőzően legalább 30 nappal létesített tartózkodási helyet, és annak érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

A Nemzeti Választási Iroda vasárnap reggeli adatai szerint mintegy négyszáz választópolgár jelezte, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán nem a lakóhelye szerinti településen kíván szavazni. Az országgyűlési és az EP-választástól eltérően azonban csak az jelentkezhet át a lakóhelyétől eltérő, másik magyarországi településre, aki a választás kitűzését megelőzően legalább harminc nappal létesített tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart. Az országgyűlési választáson 120 ezren szavaztak a lakóhelyüktől eltérő másik magyarországi településen.

Áder János köztársasági elnök július 23-án írta ki az önkormányzati választások időpontját október 12-ére, ez pedig azt jelenti, hogy átjelentkezési kérelmet csak az a választópolgár nyújthat be, aki legkésőbb június 23-án létesített tartózkodási helyet és az legalább október 12-ig érvényes. Az átjelentkezési kérelemnek október 10-én 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához. A kérelmet be lehet nyújtani személyesen a helyi választási irodához, illetve elektronikusan a oldalon keresztül.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!