Külföld

Bajnoki aranyért küzdhetnek a magyarok

2014-08-24 11:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Jövő hétvégén a csehországi Most-ban folytatódik a harc a versenykamionosok között az idei Európa-bajnoki címért. A bajnokságot jelenleg a spanyol Antonio Albacete vezeti 220 ponttal, míg második helyen Kiss Norbi áll 217 ponttal, a harmadik helyet pedig a német Jochen Hahn foglalja el 209 ponttal. A magyar kamionos istálló, az Oxxo-csapat célja az első hely megszerzése, ami korántsem lehetetlen. Az idei bajnokság ugyanis teljesen nyílt, ezért hatalmas csata várható az élen.

Tekintélyes előnyre az első futamok megnyerésével lehet szert tenni a többiekkel szemben, hiszen az első helyezett 20 pontot, a második 15-öt, a harmadik 12-őt, míg a negyedik 10 pontot kap. A második futamokon azonban már csak 1-1 pont a különbség a helyezések között. Egyértelmű cél Kiss Norbert számára a Pole pozíció megszerzése és az első futamok megnyerése, mert csak így esélye lehet az idei bajnoki cím bezsebelésére. Az Oxxo-csapat  másik pilótája, Major Benedek jelenleg a nyolcadik helyen áll a bajnokságban 49 ponttal.

Természetesen nem csak a pilótákon van nagy felelősség. A technikai csapat mindet megtesz annak érdekében, hogy a versenykamionok teljesítményét ne árnyékolják be váratlan meghibásodások. Ezért a nyári szünetben az Oxxo-csapat számos fejlesztést hajtott végre. Az egyik legfontosabb változtatás, hogy tovább javítottak Kiss Norbert versenygépének hűtésén, mert annak motorja az optimális hőmérséklet felett dolgozott néhányszor. Mindamellett a motor szívó oldalán is javítottak az áramláson, ami miatt főként az "A+"-os motorokkal szembeni hátrány leküzdéséhez volt szükség.

Ez a megoldás természetesen így sem fogja tudni felvenni a versenyt a gyárilag fejlettebb technológiával, azonban az előzetes várakozások szerint csökkenthető lesz a motor reakcióideje, ami a rajtoknál a magyarok segítségére lehet. A cseh versennyel együtt még összesen 4 futam vár idén a FIA Kamion Európa-bajnokság résztvevőire. A jövő hétvégi megmérettetést követően szeptemberben Belgiumban, októberben pedig Spanyolországban és Franciaországban állhatnak rajthoz a bivalyerős versenykamionok.

vezess.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!