Külföld

Mozgi Milán elődöntős az olimpián

2014-08-24 11:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Három versenyző utazott el a kajak-kenu sportágból a nancsingi ifjúsági olimpiára. Versenyeiket augusztus 23-án, szombaton kezdték, és 24-én, vasárnap fejezik be. A kínai városban, férfi kajakban a tokajiak tehetsége, Mozgi Milán veszi fel a küzdelmet a világ legjobb ifjúsági versenyzőivel.

milan.jpg

És nem is akárhogyan! Már az első napon nagyot lapátolt, beverekedte magát a legjobb négy közé, így vasárnap az előöntőben is vízre kell szállnia! De pörgessük csak vissza egy kicsit a napokat! Aki a hazai eskütételen rápillantott a tokaji fiú arcára, mérhetetlen meghatottságot olvashatott le róla. Már az is egy életre szóló élményt adott számára, hogy tizenöt felnőtt olimpiai bajnokot láthatott egyszerre.

A tokajiak kajakosa ott érezhette meg először, mit vitt véghez, akkor fogta fel igazán, hogy ő is az olimpiai család tagjává vált, nagy feladat előtt áll, számít rá az ország, bíznak benne a szakemberek. Éppen ezért igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy minél nagyobb sikerrel térhessen haza. A verseny előtti hetekben napi két kemény edzéssel hangolt, gyakorolta a speciális pályát, amelyen a fordulók kulcsfontosságúak lehetnek. „Még sosem utaztam repülőn, tehát már ez nagy izgalmat jelentett számomra, a versennyel kapcsolatos nyomást pedig minden bizonnyal a pályán érzem majd meg.

Amilyen erős volt a hazai mezőny, annak függvényében szerintem már a kijutás is óriási dolognak számít, de természetesen mindent megteszek annak érdekében, hogy jól szerepeljek a versenyen” – mondta az elutazás előtt a 16 esztendős Mozgi Milán, akinek Kammerer Zoltán a példaképe. „Örülök, hogy Milánnak én vagyok a példaképe, remélem jó, hasznos tanácsokkal tudok szolgálni neki – reagált a felvetésre az országos szövetség honlapján Kammerer Zoltán. – Élete egyik nagy kalandja előtt áll, és a legtöbb, amit tehet, hogy koncentrál, figyel, tapasztalatokat gyűjt. Amit most tapasztal, az végigkíséri egész pályafutásán, hasznosítható és fontos dolgokat leshet el”. Nos, ezek után pedig a versenyről! Szombaton három magyar versenyző, a kajakos Homonnai Luca és Mozgi Milán, valamint a kenus Koleszár Zoltán mutatkozott be Nancsingban, az ifjúsági olimpián.

Versenyzőink közül Homonnai és Mozgi bejutott a vasárnapi elődöntőbe, Koleszár Zoltán a legjobb nyolc között búcsúzott. Homonnai Luca és Mozgi Milán egyaránt magabiztosan szerepelt: Homonnai minden felvonásban a második legjobb időt evezve jutott tovább, míg Mozgi Milán folyamatosan „melegedett be”, egyre jobb eredményt produkált, így vasárnap mindkettőjüknek esélye nyílhat az éremszerzésre. „Luca a vasárnapi elődöntőben egy spanyol lánnyal csap össze, akinél a futamok során négy-öt másodperccel volt gyorsabb, így nagy esélye van a döntőre. Milán egy szerb fiúval csatázik majd a fináléba jutásért, az utolsó futamában már majdnem három másodperccel volt jobb ennél a srácnál, vagyis az ő esetében is reménykedhetünk a döntőben” - értékelt Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző. Így aztán nekünk, borsodiaknak van kiért szorítani! Természetesen Mozgi Milán sikeréért, ugyanis az utánpótlás vezetőedző szavaiból egyértelműen kiderült, hogy jók az esélyei a tokaji fiúnak a döntőbe kerülésre. Ha pedig már ott van, bármi előfordulhat!

D. L.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!