Gazdaság

Szauna üzem épül Szikszón

2014-08-23 13:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ünnepélyes keretek közt, Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének közreműködésével tették le pénteken kora délután a DG Expert Kft.  infraszaunákat gyártó üzemének alapkövét a Szikszói Ipari Parkban.

Újabb termelő üzem telepedett le Szikszón. A DG Expert Kft. Magyarországon elsőként infraszauna sorozatgyártást indít be jövőre az abaúji városban.

– Minden apró lépés, amely a fejlődés irányába mutat, fontos kell, hogy legyen – szögezte le Mengyi Roland. Emlékeztetett rá, hogy a szaunázás az utóbbi néhány évtizedben vált népszerűvé hazánkban. Az infraszauna nem csak a wellness része, hanem az egészségügyi szolgáltatásoké is. A hazánkban forgalmazott berendezések többsége távolkeleti import, amelyet, ha kiválthatunk hazai gyártásúval, miért ne tennénk meg? A szikszói üzem helyi embereknek, családoknak ad majd megélhetést. „Találják meg számításaikat” – kívánta a beruházónak zárásként a közgyűlés elnöke.

Galgóczi Zoltán ügyvezető elmondta, hogy az ÉMOP keretében 60 millió forint támogatást nyertek a projekthez. Az év végére kell elkészülnie a beruházásnak, s 2015 elején szeretnék megkezdeni a sorozatgyártást. Kezdésként 8 főt foglalkoztatnak.
A beszédeket követően ünnepélyes keretek közt lerakták az új üzem alapkövét.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!