Szociális

Kormányszóvivő: az idén több pénz marad a gyermekes családoknál

2014-08-23 12:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A családi adórendszer ez évi módosításával az idén a tavalyinál is több pénz marad a gyermekes családoknál - mondta Kurucz Éva kormányszóvivő a kormany.hu-nak szombaton.

A kormányszóvivő ismertetése szerint az idei első fél évben 95 milliárd forinttal több maradt a gyermeket nevelő családok zsebében.
A családi adókedvezménnyel 2011-től kezdődően minden egyes évben évi 180 milliárd forinttal több pénz maradt a gyermekeseknél. Az idén ez az összeg 230 milliárd forintra emelkedhet, mivel januártól életbe lépett a kiskeresetűek adócsökkentése - fejtette ki.

Az intézkedésnek köszönhetően a kiskeresetű szülőknek több ezer, de akár több tízezer forinttal is nőhet a nettó fizetése az idén - tette hozzá.
Az idén januártól bevezetett módosítás lényege, hogy azok a szülők, akik korábban a családi adókedvezmény teljes összegét nem tudták igénybe venni, azok családi járulékkedvezmény formájában az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulékból érvényesíthetik az adókedvezményt.

Ez azt jelenti, hogy a bruttó bér eddigi 16 százalékáról 33 százalékára nő a családi adókedvezmény által elérhető maximális adómegtakarítás.
A kiszélesített rendszer a számítások szerint 260-270 ezer háztartást, illetve családot érint.

Például egy háromgyerekes családban, ha a két szülő együttes jövedelme 100 ezer forint, akkor 2013-ban ez nettó 81 500 forintot jelentett, 2014-ben pedig már 98 500 forint a nettó jövedelmük, vagyis az idén nettó 17 ezer forinttal több marad a családoknál. Ha egy szintén háromgyerekes családnál a két szülő együttesen 300 ezer forintot keres, akkor 51 ezer forinttal kapnak többet havonta kézhez, mint tavaly.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!