DVTK

„Ott kell maradni, ahol most vagyunk!”

2014-08-22 16:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_sajtaj_140822_vcs_2.jpg

A címben idézett kijelentést a DVTK vezetőedzője tette a csapat pénteki sajtótájékoztatóján, utalva a piros-fehérek dobogós helyezésére és jó játékára, amellyel beállították minden idők legjobb diósgyőri bajnoki rajtját. Két itthoni után idegenbe megy a csapat, de a Mecsekaljáról is három ponttal szeretnének hazatérni.

„Magunknak tettük nehézzé a Kecskemét elleni mérkőzést” – mondta pénteken is Tomiszlav Szivics, aki szerint az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, 3-4 gólt rúgva. Ehhez képest egy gyönyörű lövésből megszerezték az alföldiek az egyenlítő gólt, ami így keménnyé tette a végét, de a lényeg, hogy meglett a győzelem és a három pont. Ezzel nem szakadt meg a jó sorozata a csapatnak, nagyon jó lett a bajnoki rajt, de most nagyon oda kell figyelni.

A mester bevallotta: majd’ megőrült a mérkőzés végén, hogy ez a „Kecskemét most is megússza”, hiszen ellenük tavaly a Diósgyőrrel kétszer, előtte pedig a Pakssal is egyszer pontosztozkodásra kényszerült, így a negyedik 1-1-e nézett ki zsinórban.
– Amikor Gosztonyi megcsinálta a jó cseleket, azt kívántam, nehogy ellője, ment a passz Okukának, be a labda középre, még tovább, ott van Takács… Majd’ megőrültem a boldogságtól! Nagyon jól esett, hogy sikerült – vallott őszintén az érzéseiről.

A vasárnapi ellenfél Pécs csapatát jó képességű játékosokból álló, szervezett csapatnak tartja, amely szintén játssza a focit, mint a DVTK, így jó meccsre van kilátás, amelyen mindkét gárda a győzelemre játszik majd.
– Nem fognak beállni védekezni, támadni igyekeznek majd, de nem szabad teret adnunk nekik, mert akkor belelendülhetnek. Már a Hali ellen is jól játszottak, így oda kell figyelni, de természetesen három pontért megyünk Pécsre – mondta Tomiszlav Szivics.

Kérdésre válaszolva hozzátette, érzi, hogy megnőtt a DVTK iránti tisztelet a többi csapat részéről, ami köszönhető annak, hogy előreléptek: azokon a meccseken, ahol tavaly ikszeltek, most győzni tudnak. Alakul egy más típusú játék, ahogy a gondolkodásmód is változott.

– Tervezettek, jól igazoltunk, olyan játékosokat akartunk hozni, akik játszani akarnak, és elengedtünk olyanokat, akiknek nem feküdt a konkurenciaharc a csapaton belül, vagy úgy érezték, automatikusan helyük van a kezdőben. Ebben a csapatban több variálási lehetőség van, akár mérkőzés közben cserékkel is tudunk taktikát váltani, ha szükség van rá. Folyamatosan szeretnék edzőmérkőzéseket is, mint csütörtökön a Mezőkövesd ellen, hogy fel tudjuk hozni az olyan játékosokat, akiknek erre van szüksége és játékban, ne csak edzésben legyenek azok, akik kevesebb lehetőséghez jutnak – mondta még a mester.

dvtk_sajtaj_140822_vcs_1.jpg
A pénteki tájékoztatón jelen volt a múlt vasárnap gólt fejelő Miroslav Grumic, aki szerint jól játszottak a Kecskemét ellen, bár valóban el kellett volna már az első félidőben dönteni a meccset. De a lényegnek azt tartja, hogy folyamatosan jól játszanak és vannak helyzeteik. A saját játékáról elmondta, beilleszkedett a közegbe, jól érzi magát, ezért megy jobban a játék most, mint amikor az alapozás végén megérkezett, és rögtön gólokat vártak tőle. A Pécset egységes, jó csapatnak tartja, de nekik csak a saját játékukkal, céljaikkal kell foglalkozni és akkor nem lehet kérdéses a végeredmény: tisztelni kell a Pécset, de le kell győzni!

Sok helyzetet dolgozott ki a csapat múlt hétvégén, és sikerült a saját játékát játszani, mondta a csereként beszálló Nikházi Márk, aki csütörtökön a Mezőkövesd ellen is pályára lépett. A Pécsnek jó játékosai vannak, de mindenképpen nyerni kell ott is, jelentette ki. Saját magával kapcsolatban elmondta, jól érzi magát a bőrében, és bármilyen poszton szívesen pályára lép, mert a legfontosabb, hogy játszhasson. Véleménye szerint nagyobb a konkurenciaharc a csapatban, mint tavaly, mindenki igyekszik megragadni a lehetőségeket, hogy a kezdőbe kerüljön, de ennek ellenére nincsenek önzések a pályán, egységes csapatként, egymást segítve játszanak. Jó úton jár a csapat, aminek köszönhetően a játékosok is tudnak fejlődni, a változatos taktikának köszönhetően pedig az ellenfeleiknek sincs könnyű dolga.

Az ötödik fordulóban vasárnap, 18.30-től lép pályára a DVTK Pécsen, Tomiszlav Szivics a sérüléséből lábadozó Barczi Dávidon kívül mindenkire számíthat.

H. I.
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-24 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!