Egyház

Katolikus Társadalmi Napok Miskolcon

2014-08-22 09:56

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE katolikus_tarsadalmi_napok_4.jpg

Kik gondoskodnak a rászorulók anyagi és lelki szükségleteiről? Melyik szervezet nyújt segítő kezet a hajléktalan, nincstelen embereknek? Mi az a halláspasztoráció és mit jelent a hospice? Hogyan lehet katolikus kézzel gazdálkodni, és hogyan kommunikál az egyház 2014-ben? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az őszi Katolikus Társadalmi Napokon. (Kezdőképünk a tavalyi rendezvényen készült.)

Szeptember 13-án előadások, kerekasztal-beszélgetések, neves fellépők, ifjúsági és gyerekprogramok várják az érdeklődőket Miskolcon, a Szent István téren. A rendezvény a tavaly szeptemberi háromnapos nagy sikerű budapesti Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) első vidéki folytatása. Az esemény kiemelt célja a katolikus egyház válaszainak bemutatása a társadalom aktuális problémáira.

Az egynapos nagyszabású jótékonysági rendezvény a tér különböző pontjain felállított standokon, sátrakban, kis- és nagyszínpadokon a rászorulókkal való szolidaritás kifejezését és a reménynyújtás fontosságát állítja a középpontba, az őket segítő több mint 30 jelenlévő szervezet pedig – például a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Autista Segítő Központ – interaktív programokkal vár mindenkit.

Akik kilátogatnak a rendezvényre, a 10.30-kor kezdődő megnyitót követően, többek között meghallgathatják Pál Ferenc atya „Elégedetten és tartósan a párkapcsolatokban” című előadását, majd José Luque, a Diósgyőri VTK volt csapatkapitányának gondolatait a hitről. A nagyszínpad programjaival párhuzamosan, két beszélgetősátorban folyamatosan zajlanak majd a kerekasztal-beszélgetések a munkanélküliség, gyermekvédelem, gazdálkodás, egyházi kommunikáció, cigánypasztoráció témában. A programok sorát az este 8 órakor kezdődő Caramel-koncert zárja.

A rendezvény előtti délután, szeptember 12-én 15 órai kezdettel, „Társadalom és gazdaság: kihívások, lehetőségek, jövőkép” című konferencián vehetnek részt az érdeklődők, melynek célja bemutatni Magyarország, különösen a borsodi térség jelenlegi társadalmi és gazdasági folyamatait.

A Kattárs egyházi hátterét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága adja Veres András püspök vezetésével, a miskolci házigazdák pedig Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarchája és Palánki Ferenc, az Egri Főegyházmegye segédpüspöke és érseki helynöke.

minap.hu
Fotó: archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!