Külföld

Tízmillió dollárt kap a 15 évig ártatlanul börtönben ülő férfi

2014-08-21 20:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tízmillió dollár (több mint kétmilliárd forint) kártérítést kap egy brooklyni férfi, akiről kiderült, hogy ártatlan volt abban a gyilkosságban, amely miatt 15 évet töltött börtönben – írta az ABC News.

A 42 éves Jabbar Collinst hamis tanúvallomások alapján ítélték el egy rabbi húsz évvel ezelőtti meggyilkolásáért. New York város tízmillió dollárt ajánlott fel peren kívül a férfinek, aki szerint az egyezséggel a hatóságok elismerték a hatalmas kárt, amelyet neki és családjának okoztak. 

A város a napokban kínálta fel a kártérítést – mondta el Collins ügyvédje, Joel Rudin. 

Júliusban New York állam már hárommillió dolláros kártérítést ítélt meg Collinsnak. A két összeg együttesen az egyik legnagyobb kártérítés, amelyet valaha is megítéltek hasonló ügyben egy New York-i vádlottnak. Júniusban egy 1989-ben a Central Parkban elkövetett gyilkosságért elítélt férfi ugyancsak több milliós kártérítést kapott ügyének felülbírálata után.

Collins, aki a börtönben jogi tanulmányokat folytatott, négy évvel ezelőtti szabadon bocsátása óta Rudin irodájában dolgozik asszisztensként. A férfi nemcsak a várost perelte be, hanem az ügyében eljáró kilenc nyomozót és ügyészt is.

Az ítéletet, amely bűnösnek találta Abraham Pollack ortodox rabbi 1994-es meggyilkolásában, végül azután érvénytelenítették, hogy Collins több tanúról is kiderítette, annak idején rendőri, illetve ügyészi nyomásra tanúskodtak.

A város jogi osztálya szerint a Collinsszal kötött peren kívüli megállapodás igazságos, és New York érdekeit szolgálja.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!