Fesztiválozó

Megható pillanatok, ünneplő családok – jól sikerült az augusztus 20-i program

2014-08-21 12:38

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tuzijatek_140820_vcs_10.jpg

Kígyózó sorok az avasi református templomban, közösen ünneplő családok a Szent István téren, megható állampolgári eskütétel és látványos tűzijáték a nap zárásaként augusztus 20-án, államalapító Szent István és az Új kenyér ünnepén, Miskolcon. Rengetegen látogatták meg a miskolci ünnepi programokat, a szervezők véleménye szerint is jól sikerült ünnepségen vehettünk részt szerdán.

Tánczos Tamás, az MKK Nonprofit Kft. intézményvezetője részt vett a miskolci ünnepi program szervezésében és lebonyolításában is, így „belülről”, szakmai szemmel is megerősítette, amit sok miskolci ünneplő is érzett: egy jól sikerült ünnepséget tartott Miskolc önkormányzata augusztus 20-án, államalapító Szent István és az Új kenyér ünnepén.

korona_masolat_140820_vcs_01.jpg

Tánczos Tamás külön is kiemelte a Szent Korona hiteles másolatának sikerét. Mint mondta, s helyszíni tudósítóink, fotós munkatársaink is nagy örömmel mesélték, hosszú sorokban kígyóztak az érdeklődők az avasi református templom előtt tegnap kora délután, hogy megtekinthessék az ott kiállított Szent Korona másolatát. „Rendkívül jó érzéssel töltött el mindannyiunkat, hogy ennyien érdeklődnek a korona iránt”, fogalmazott a szervező, hozzátéve, felemelő érzés volt látni azt is, ahogy az ünneplők nagy érdeklődéssel kísérték az ünnepi menetet is, melyben szintén láthatták a Szent Korona másolatát, valamint a koronaőröket.Bár késő délutánra az időjárás igencsak elromlott, nagyon sokan kitartottak az ünnepi beszédeket követően is, így rengetegen láthatták a Miskolc Dixieland Band, a Bon Bon együttes koncertjét, de nagy tömeg volt természetesen az István, a király című rockoperán is, melynek részleteit a Miskolci Illés Zenekar, valamint Molnár Erik és Varga Andrea színművész előadásában tekinthettek meg az ünneplők.– Úgy gondoljuk, hogy a városvezetéssel közösen kitűzött célunkat, miszerint legyen a családok ünnepe is augusztus 20-a, maximálisan sikerült elérnünk – hangsúlyozta Tánczos Tamás. Hozzátette, tapasztalatai szerint a nagy ünnepeinken egyre több család – kisgyermekekkel, fiatal szülőkkel és nagyszülőkkel – jelenik meg. Nem véletlen, hiszen a szervezők a programkínálattal igyekeznek kiszolgálni a különböző generációk igényeit. Azt tapasztalják tehát, hogy a miskolciaknak nagyon kedvelt találkozóhelyei a városi ünnepek programjai, és a szervezők fontosnak is tartják, hogy legyen egy olyan találkozási, közösségi program, ahol közelebb kerülhetnek egymáshoz a miskolciak.

bon_bon_140820_vcs_11.jpg
Tánczos Tamás elmondása szerint is nagyon megható volt az állampolgársági eskü és a magyar állampolgársági díszoklevelek ünnepélyes átadása. Az eskütétel után aztán nagyon örültek annak a lehetőségnek is honfitársaink, hogy a koronaőrök engedélyével közös képet készíthettek a Szent Korona másolatával.

tuzijatek_140820_vcs_3.jpg

Az esti tűzijátékra szintén rengetegen voltak kíváncsiak, sokan kitartottak tehát a Szent István téren a zápor ellenére is. A szervező elmondása szerint az ünnep során semmilyen atrocitásról, rendbontásról nem kaptak hírt, így az el-eleredő esőn kívül semmi sem zavarta meg a közös ünneplést.

minap.hu
Fotó: V. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-12 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!