Bulvár

Sziget: 155 beteget láttak el a Honvédkórházban

2014-08-18 17:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Sziget Fesztivál ideje alatt 155 beteget láttak el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrumában - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel. Hozzátették: még az utolsó estét követő reggelen is voltak "szigetlakók", akik intézményükben búcsúztatták a bulizással töltött hetet.

Közleményük szerint a betegek több mint 90 százalékát a kórházi ellátás és néhány órás megfigyelés után elengedték, de volt néhány súlyosabb eset is, mint például méhen kívüli terhesség, műtétet igénylő törések, tályogok, alkohol- és drogtúladagolás.

A legfiatalabb ellátott fesztiválozó 1998-ban, míg a legidősebb 1972-ben született. A kórház egyúttal azt is alátámasztotta, hogy a budapesti Sziget "igazi európai fesztivál", ugyanis - mint írták - a 155 beteg között "csupán" 39 volt magyar, a hollandok közül 40-en kerültek a honvédkórházba, a legtávolabbi beteg Új-Zélandról érkezett.

Kitértek arra is, hogy a Sziget Fesztivál közönségének azon része, aki kórházi ellátásra szorult, sok esetben érvénytelen biztosítással rendelkezett, vagy nem volt nála a biztosítást igazoló kártyája. Ebben az esetben a kórház kizárólag az életmentő ellátásokra lenne jogosult - emelték ki, hozzátéve: "természetesen emberiességi megfontolásokból" mind a 155 beteget ellátták. Tették ezt annak ellenére, hogy az előző években hasonló módon megjelent betegek ellátásának költségét a mai napig nem kapta meg az intézmény - olvasható a közleményben.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ többször kezdeményezte a Sziget Fesztivál vezetőinél, hogy más tömegrendezvényekhez hasonlóan ők is kössenek megállapodást velük, melynek keretében azon betegek is ellátást kaphatnak, akiknél nincs ott a biztosítást igazoló kártya - jegyezte meg a kórház, hozzátéve: remélik, "a jövő évben ennek a megállapodásnak a megkötését már a Sziget Fesztivál anyagi helyzete nem fogja megakadályozni".

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-07-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!