Gazdaság

86 ellenőrzés, 30 jogsértés

2014-08-18 13:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE fogyasztovedelem_140818_vcs_18.jpg

A nyár kezdetén indított kiemelt fogyasztóvédelmi vizsgálatsorozatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége. A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a zenés-táncos szórakozóhelyekre és a fesztiválokra.

Hétfőn az egyik belvárosi kávézóban ellenőrzött a szakhatóság (itt készültek felvételeink). Horváthné Szendrei Szilvia felügyelőségvezető érdeklődésünkre elmondta, eddig 86 helyet ellenőriztek a megyében – főleg szórakozóhelyeket, illetve rendezvényeken –, és 30 vállalkozás esetében tapasztaltak hiányosságot – ez 35 százalékos mutató.

fogyasztovedelem_140818_vcs_10.jpg

Az ellenőrzések során a kiszolgálás minőségét, az étel és ital mennyiségét, illetve az általános kereskedelmi szempontokat vizsgálják, valamint azt, az itallapon feltüntetett összegnek megfelelnek-e a számlán szereplő tételek árai. Utóbbival szoktak problémák lenni, de dinnyeárusoknál előfordult az is, hogy nem volt megfelelő a mérőeszköz, míg egy helyet zárva találtak nyitvatartási időben.

A hétfőn vizsgált hely tulajdonosa, Jónás Gergely szerint nem éri meg kockáztatni a bevételnövelés miatt például azzal, hogy nagyobb összeg szerepel a számlán. Mint mondta, ha bezárják a helyet egy hónapra, az óriási bevételkiesést jelent, a vendégkör pedig „átszokik” másik helyre.

fogyasztovedelem_140818_vcs_21.jpg

Azok a vállalkozások, melyeknél nem találnak rendellenességet, felkerülnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pozitív listájára, ahonnan természetesen le is kerülhet a cég.

S. P.
fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-19 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!