Programajánló

Csülökre magyar!

2014-08-18 11:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A hónap utolsó hétvégéjén különleges ízkavalkád-meglepetés készül Mezőzomborban, Tokaj-hegyalja kapujában. A település lakóit is elérte az egészséges fesztivál-láz és úgy döntöttek, hogy megszerveznek egy belevaló, helyi programot. Így első alkalommal szervezik meg a Csülökfesztivált augusztus 29-30-31-én.

Mi az: barna sörben, de borban is lehet pácolni, készítheted karfiolsalátával, hagymával vagy kacsazsíros krumplival; cserépedényben sütve, cipóba sülve, olajos káposztával vagy kakukkfüves erdei gombás krumplival társítva is fenséges, de kuktában, babbal, vagy pörköltnek tálalva sem másodrangú…?
Ugye kitalálták? Nos, ez kérem szépen a csülök. És hogy miért éppen Mezőzomborban? Hát, erre is meg van a magyarázat.

csulok_labas.jpg

A Tokaj hegyalja kapujában lévő település lakói egy ideje arra lettek figyelmesek, hogy a környékén lévő falvakban egyik fesztivál követi a másikat. Meghányták vetették a dolgot, s végül arra jutottak, hogy ők is megszerveznek egy igazán belevaló, helyi fesztivált.
Mezőzombor a Tokaj-Hegyaljai borvidék része, a település határában jó fekvésű, kiváló szőlőterületek találhatók. Az itt szüretelt szőlőből ízletes, zamatos borok készülnek. Emellé igazán elkélne egy kis harapnivaló, gondolták a helybéliek, s mivel a finom falatok készítésének csínját-bínját mindig is jól ismerték (nem véletlen, hogy messze földről jártak ide az ízes csülök-pörköltekre), így aztán megszületett a Csülök Fesztivál gondolata. A csikós- és fogathajtó bemutatókkal tarkított augusztus végi rendezvényen gasztronómiai különlegességek, betyáros hangulat és egy igazán belevaló csülök-főzőverseny egyvelege várja az érdeklődőket Mezőzomborban.

fesztival_hurka-kolbasz.jpg

A Mezőzombori Csülök Fesztiválon fantasztikus kínálat fogadja a látogatókat. Az ízletes, zamatos borok és a finom falatok mellett a csikós- és fogathajtó parádéval tarkított augusztus végi rendezvényen gasztronómiai különlegességek és csülök-költemények, betyáros hangulat és csülökre menő főzőverseny szórakoztatja az érdeklődőket. A sztárvendégek sem maradnak el: itt lesz Ihos Józsi kabaréja és Hevesi Tamás, a Fantom zenekar Nagy Feróval, de természetesen a kaszkadőr-, betyár- és csikós bemutatók sem maradnak el.
Augusztus 29-én, pénteken este két koncert is lesz – 17.30 Sabotage Black Sabbath Tribute és 19.00 Abaházi Group –, szombaton és vasárnap pedig többek között a Flying Colours akrobata csoport, a Gönci Betyárok, Nagy Feró és Hevesi Tamás ígér felhőtlen kikapcsolódást.

Részletes program!

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!