Kultúra

Gyalogos zarándoklat a magyar családokért

2014-08-16 14:38

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 1uton_140816_fkcs_1.jpg

Szombat reggel Görömböly görög katolikus templomából indultak zarándokok Sajópálfala Kegytemplomába, illetve Kácsra, csatlakozván a Nemzetközi Zarándoknaphoz. Az 1Úton című programot a Mária-út teljes szakaszán egy közös célért, a családokért szervezte meg a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió augusztus 16-án, Nagyboldogasszony ünnepe után. A zarándoknap több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben és Magyarországon egyaránt.

Az 1Úton zarándoknap közel tízezer ember számára nyújt zarándokélményt, melyen keresztül életre kel a csoda: az emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért, családjaikért zarándokolnak – átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír. Az eseményre meghívást kapott minden család és család nélküli ember, aki késztetést érez arra, hogy augusztus 16-án egy napos zarándoklat keretében hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton zarándoknaphoz kapcsolódhattak civil szervezetek, egyházi szervezetek, iskolák, közösségek. Az együtt átélt megpróbáltatások által, a közös énekszó erejével és az élen járó kereszt árnyékában a különféle helyekről érkező emberek, csoportok kapcsolatot építhetnek egymással is.

1uton_140816_fkcs_11.jpg
A több országot érintő rendezvény lelki élményt ad mindenkinek, aki elindult ezen a zarándoknapon. A résztvevők nemcsak egymást ismerik meg, hanem közelebb kerülnek önmagukhoz is. Olyan értékrenddel találkoznak, melyre egyre nagyobb szükség van a mai széthúzó társadalomban. Eközben találkoznak a természettel, egészséget is szolgálják, s rácsodálkozhatnak a Kárpát-medencében rejlő történelmi emlékekre, kincsekre is.Az 1Úton zarándoklat egységet teremt. Minden szakaszon százak mennek egymás társaságában, egymás mellett, egymás segítve, egymásra figyelve. Békében, harmóniában és biztonságban, tehát egységben. A zarándoklatra közel 10 ezer embert vártak.

1uton_140816_fkcs_7.jpg
Szombat reggel Miskolcról is elindultak a zarándokok, hogy Hejőcsaba, az Avas, a Búza tér, majd Szirmabesenyő és Sajóvámos érintésével megérkezzenek Sajópálfalára, a Könnyező Szűzanya kegyképe elé, valamint Kácsra, a Szentháromság templomba is többen elindultak. Miskolci családok is csatlakoztak hozzájuk, akik napkezdő babakocsis zarándoklatra jöttek kisgyermekeikkel, és Hejőcsabáig kísérték a zarándokokat.

K. I.
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-02 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!