DVTK

„Legyen ez egy vár, ahonnan senki nem visz el pontot”

2014-08-15 17:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_sajttaj_140815_fkcs_7.jpg

Bár a Kecskemétet jó csapatnak tartja Szivics Tomiszláv, határozottan kijelentette: ezt a mérkőzést is meg kell nyerni, ahogy a többit is. Diósgyőrből egyetlen csapatnak sem szabad pontot elvinnie, minden esetben a győzelem a célja a DVTK-nak.

Sok utazás és nehéz mérkőzés után kellett három napon belül két kötelező mérkőzést játszania a Diósgyőrnek, melyeken csak a győzelem volt elfogadható. A Haladás ellen tavaly mind a kétszer ikszre futotta, most mindenképpen nyerni akartak, a Vasas legyűrése a Magyar Kupában pedig egy olyan kötelező győzelem volt, amely után nem maradt javítási lehetőség, hiszen egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás. Ehhez képest a csapat jól játszott mind a két mérkőzésen és magabiztosan győzte le ellenfeleit. Azzal kapcsolatban, hogy tavaly ritkább volt a sok rúgott gólja a piros-fehéreknek, most pedig két meccsen hetet vágtak Szivics először nevetve megjegyezte: „szerencse és öngólok…” Majd komolyra fordítva elmondta, kezd alakulni egy más típusú csapat, mint az előző bajnokságban. A tavalyi inkább munkás volt, bár így is eredményes, míg a mostani inkább egy „játszós” csapat, amely inkább játssza a focit és ebben benne van a több gól lehetősége is.

Tavaly a megfelelő koncentráció hiánya, figyelmetlenség miatt előfordult, hogy gólokat kapott a mérkőzések vége felé a csapat, amelyen a mester véleménye szerint sok pont elúszott. Most nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy végig fegyelmezetten és összeszedetten játsszák a mérkőzéseket így az sem véletlen, hogy több meccsen is a második játékrészben „vitte dűlőre” a mérkőzést a DVTK.

– Ehhez a fiúk is partnerek, új szelek vannak az öltözőben és nekem ez nagyon tetszik. Olyan játékosokat szerettünk volna, akik élvezik a játékot, sikerre éhesek és fontos számukra, hogy a Diósgyőr mezében játszhatnak. Meglátjuk, ez milyen sikereket hoz – jelentette ki Szivics Tomiszláv.

A Kecskemétet kellemetlen ellenfélnek nevezte, amely nem fog feltartott kézzel pályára lépni az Andrássy úton és nem kell még leírni őket a rossz szezonkezdés miatt, ennek ellenére mindenképpen a győzelem a cél, ki kell jönnie a két csapat közti különbségnek.

– Úgy kell minden alkalommal pályára lépnie a fiúknak, hogy győzni akarnak és győzni is fognak. Nemcsak a Kecskemét, de a Debrecen és a Fradi ellen is. Ez a stadion egy vár kell, hogy legyen, ahonnan senki nem vihet el pontokat! – hangsúlyozta a mester.

A következő Magyar Kupa ellenfél, az Iváncsa kapcsán elmondta, ugyan megyei első osztályú csapatról van szó, ám volt Dunaújvárosi játékosok játszanak itt, tavaly megnyerték a bajnokságot, csak nem vállalták az egy osztállyal feljebbi indulást, így azon a mérkőzésen sem lehet kihagyni, ugyanazzal az összpontosítással kell pályára lépnie a csapatnak, mint a legutóbbi mérkőzéseken.

A vasárnapi keretben biztosan nem kap még helyet Barczi Dávid és Elek Ákos, sérülésük után még lábadoznak. Antal Botond viszont játékra kész, erre szükség is lesz, ugyanis Ivan Rados az elmúlt két mérkőzést törött gyűrűsujjal játszotta végig – most neki van szüksége gyógyulásra. Georges Griffiths kapcsán megjegyezte: a támadó még nincs olyan fizikai állapotban, mint a többiek, neki egy jó hónapra még szüksége van, hogy felzárkózzon, ami alatt a lehető legtöbbet kell játszania.

– Nekem ez a sorsom, olyan játékosok kerülnek a kezem alá, akiket fizikailag fel kell hozni, vissza kell hozni az életbe, de nekem ez kedvemre való feladat – jegyezte meg mosolyogva.

Jól szállt be a játékba és gólt is szerzett Angyalföldön Gosztonyi András, aki elmondta, sűrű hónap áll mögöttük, miközben az Európa Kupában a hazai mérkőzéseiket is idegenben játszották és rengeteget kellett utazni, ennek ellenére hozták a kötelező győzelmeket a Haladás és a Vasas ellen és a következő meccs is ilyen lesz. A jó sorozatuk folytatását várja vasárnap és győzelmet a Kecskemét ellen.

A három pont és a továbbjutás volt a cél az elmúlt két mérkőzésen, ami sikerült is, még ha a kupameccsen nem is játszottak kifejezetten jól, mondja Bognár István, aki két gólpasszt is kiosztott szerdán. Véleménye szerint ez a csapat tud ennél sokkal többet is, ahogy folyamatosan összecsiszolódnak majd, úgy jön a még jobb játék. Vasárnap nem vár könnyű meccset, de, ha most is kihozzák magukból a maximumot, akkor nem lehet gond a három pont megszerzésével.

A Kecskeméti TE csapatát vasárnap este, 20.30 órától fogadja a DVTK az Andrássy úton.

H. I.
fotó: F. Kaderják CsillaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!