Gazdaság

331-en dolgoznak a segélyhívó központban

2014-08-15 09:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 112.jpg

Éles próbaüzemben működik a Miskolci egységes segélyhívó rendszer az év eleje óta, így januártól már városunk az egyik központ, ahol segítséget kapunk, ha tárcsázzuk a 112-t. A beruházás értéket és 331 munkahelyet is teremtett.

Hárommilliárd forintos beruházás keretében Miskolcon jött létre a 112-es segélyhívó rendszer egyik új, uniós szabványoknak megfelelő diszpécser-központja. A fejlesztés uniós és állami forrásokból valósult meg. Az egységes, ingyenesen hívható segélyhívó rendszer kiépítéséről a kormány döntött, a kivitelezést kormányrendelet szabályozza. Az országban két ilyen új központ létesült, a másik Szombathelyen. Miskolcon a Hatvanötösök útján, a volt hadkiegészítő parancsnokság területén épült ki a központ helye.

Jelenleg az egységes segélyhívó rendszer a két megyében éles próbaüzemben működik, tudtuk meg az ESR-112 Sajtószolgálattól. A sikeres tesztelés után a többi megye fokozatosan kapcsolódik a rendszerhez.

A miskolci Hívásfogadó Központ jelenleg 331 főt alkalmaz, melyből 315 fő a hívásfogadó állományban, 16 fő pedig a menedzsmentben és adminisztratív munkakörökben dolgozik. Ezzel a létszámmal a központ aktuálisan magas színvonalon tudja kezelni a beérkező hívásokat, tájékoztatott a sajtószolgálat. Megtudtuk: az egységes segélyhívó rendszer fejlesztése a befejezéshez közeledik, így rövidesen a hivatalos átadásra is sor kerül majd.

minap.hu
fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!