Fesztiválozó

Sziget - Folyamatosak a fogyasztóvédelmi ellenőrzések

2014-08-14 18:56

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Folyamatosan vizsgálják a fogyasztóvédelmi ellenőrök a Sziget Fesztivál vendéglátóipari egységeit, eddig egy esetben indítottak hatósági eljárást – mondta Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője csütörtökön Budapesten a fesztivál helyszínén az MTI-nek.

Hétfő óta összesen 79 vendéglátóipari egységet ellenőriztek próbavásárlásokkal a fesztiválon, és mindössze egy esetben fordult elő, hogy nem adott nyugtát a kereskedő, ami miatt hatósági eljárást indított a hivatal – ismertette a tapasztalatokat az NFH szóvivője.
   
Hozzátette: az ellenőrzések egynegyede során a helyszínen pótolható kisebb hiányosságok fordultak elő, jellemzően az árak vagy a üzemeltető adatainak feltüntetésével kapcsolatban.
    
A szóvivő kiemelte: a pozitív eredmény annak köszönhető, hogy a fesztivál indítását megelőzően, az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is tájékoztatást tartottak a fővárosi fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársai a kitelepült vállalkozóknak.
    
Az NFH szóvivője felhívta a figyelmet: az ellenőrzések folyamatosak vasárnap estig, a fesztivál végéig tartanak. A hatóság munkatársai nappal és éjszaka is dolgoznak, ellenőrzik a nyugtaadást, a mennyiséget, az árfelszámítást és a vásárlók tájékoztatását.
    
Öt állandó ellenőrpáros dolgozik folyamatosan a fesztiválon, közölte az MTI érdeklődésére megjegyezve, hogy kiemelt időszakokban, hétvégén még többen vesznek részt a munkában.
    
A fogyasztóvédelem ellenőrzi a mutatványos berendezések biztonságos üzemeltetését és megfelelő dokumentációját is - mondta el Fülöp Zsuzsanna. Hozzátette: eddig kilenc berendezést vizsgáltak, két helyen hiányzott a szükséges dokumentáció. Az üzemeltetők önként felfüggesztették az emelőszerkezetes darumadár és az ember nagyságú felfújható labda működtetését.
    
A hatóság a fiatalkorúakat védő jogszabályok betartását is ellenőrzi, fiatalkorú próbavásárlók bevonásával - tájékoztatott a szóvivő, kiemelve, hogy eddig nem merült fel probléma. Egy nemzeti dohánybolt található a fesztivál területén, ahol már a bejáratnál ellenőrzik a vásárlók életkorát - tette hozzá.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-07-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!