Miskolci Jegesmedvék

Változnak a pályaméretek a jégkorongban

2014-08-14 09:38

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegkeszites_140813_vcs_1.jpg

A hét elején elkezdődött a jégkészítés a népkerti csarnokban, ezekben a napokban pedig a pálya vonalait festik fel. A minden rajt előtt lejátszódó folyamat azonban eltér a megszokottól, ugyanis a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IHF) döntése értelmében, a 2014-15-ös szezontól változik a harmadok mérete és ez által majd a játék képe is.

Július 1-től alapvető változásokat léptetett érvénybe az IHF. Megváltozik a harmadok mérete, ami a támadójáték előtérbe kerülésének, s a játék további gyorsulásának kedvez – ezzel pedig még látványosabb lesz egy amúgy sem eseménymentes jégkorongmérkőzés.

jegkeszites_140813_vcs_4.jpg

Egri István
, az MJJSE elnöke elmondta, másfél-másfél méterrel nő a támadó, illetve a védekező harmad. mindez a semleges harmad kárára.

– Valószínűleg ez meg fogja változtatni a játék képét, de én azt gondolom, hogy a hoki, amely már egy 150 éves sportág lassan, nem fog alapvetően változni. Gyors, lendületes, dinamikus lesz. Azt gondolom, hogy egy kicsit több lesz a gól – hangsúlyozta.

A semleges, vagy középső harmad mérete csökken tehát és új előírás, hogy ide kell nyílniuk a büntetőpadoknak is. Az NHL-es tapasztalatok szerint, ahol hasonló harmadméretekkel megy a játék, gyorsabban érkeznek a másik kapu elé a csapatok, amire készülniük kell a játékosoknak és az edzőknek is.

jegkeszites_140813_vcs_8.jpg

– Széles is a pálya és a kékvonalak is közelebb vannak egymáshoz, amivel nem nagyon találkozott még senki. A felkészülési mérkőzések után próbálok Európában minél több edzővel beszélni, hogy nekik mi a tapasztalatuk, közben nyilván nekem is van egy elképzelésem arról, hogy ez mit fog hozni. Vannak kérdéseim, amikre megoldást kell még találni, de van időnk bőven – mondta Majoross Gergely, a Jegesmedvék vezetőedzője.

A Jegesmedvék rendkívül felkészült, fiatal szakvezetője szerint, a nagy lövő erejű hátvédek szerepe felértékelődik majd. Csak a tények kedvéért, ilyen típusú játékosokból, ugyancsak jól állnak a Miskolci Jegesmedvék.

minap.hu
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-25 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!