Programajánló

A taipei kamarakórus Szerencsen

2014-08-13 14:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A 23. Zempléni Fesztivál keretében a messzi Kínából, Tajvan szigetéről érkezik Szerencsre és különleges zenei élményt kínál a Taipei Filharmónia Kamarakórusa.

A hangversenyt augusztus 14-én, csütörtökön 19 órától láthatják, hallhatják az érdeklődök a Szerencsi Rákóczi-vár udvarában.
A Taipei Filharmónia Kamarakórusa Ázsia egyik vezető énekkara. Tagjai kitűnő muzsikusok, akik a világ számos táján képezték tovább magukat énekesként, tanárként, karvezetőként. A hangverseny műsora Ázsia, és sajátosan Taiwan sokszínű kultúrájának gazdagságát tükrözi. Egyfelől a mai napig őrzik a soknemzetiségű Kína hagyományait, másfelől sajátosan épült be a zenébe és a mindennapokba a polinézek rokonainak számító őslakosság elementáris erejű kultúrája.

Az elhangzó művek szerzői, illetve feldolgozói az ázsiai kórusmuzsika legjelentősebb zeneszerzői: a belső-mongol Enkhbayar, a filippínó Pamintuan, a japán Matsushita és mindenekelőtt az ország első számú szerzőjének tartott, az őslakos származású Nan-Chang Chien. A kórus karnagya Yu-Chung John Ku egyetemi professzor, nemzetközileg elismert karnagy, számos kiemelkedő karmester, többek között Helmuth Rilling és Günther Herbig mellett dolgozott karigazgatóként.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!