Szociális

Salkaházi program: elsöprő érdeklődés!

2014-08-13 10:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE salkahazi_program_140806_ja_2.jpg

Csaknem 23 ezer miskolci nyugdíjas jelezte már, hogy részt kíván venni a Salkaházi Sára Programban. Mint ismeretes, lehetőség szerint augusztus 15-éig kérték postán vagy személyesen eljuttatni az értesítő levél mellett található kérelmi lapot a polgármesteri hivatalba. Ha azonban valakinek nincs lehetősége eddig az időpontig benyújtania kérelmét, vagy ezt követően válik nyugdíjassá, az december 31-éig még jelentkezhet a programba.

Amint arról beszámoltunk, a szépkorúak munkájának elismeréseképp indította útjára a városvezetés a Salkaházi Sára Miskolc Programot, ami a pénzbeli támogatás mellett egyéb elemeket, például rendezvényeket is magában foglal. Koczák Szilvia, a városháza szóvivője elmondta, napi átlagban mintegy 1300-1500 kérelem érkezik be. Augusztus 11-ig összesen közel 23 ezer miskolci nyugdíjas jelezte, hogy részt kíván venni a programban, és igényli az ez évi 10 ezer forintos, adómentes támogatást. Ebből már több mint 22 ezer esetben állapították meg a jogosultságot.

A polgármesteri hivatal illetékesei korábban kérték, hogy lehetőség szerint augusztus 15-éig juttassák el postán vagy személyesen az értesítő levél mellett található kérelmi lapot a polgármesteri hivatalba. Ennek kitöltésével jelentkezik a jogosult nyugdíjas a programba, és igényli a támogatást. Ezt a kérelmek feldolgozását követően, szeptember 17-étől folyósítják majd.

Ha valakinek nincs lehetősége augusztus 15-ig benyújtania a kérelmét, vagy ezt követően válik nyugdíjassá, az december 31-éig még jelentkezhet a programba. Ezekben az esetekben a támogatás folyósítása értelem-szerűen később történik majd.

Mint arról már beszámoltunk, az Egészségügyi és Szociális Osztály ügyfélszolgálatán létrehozták a Salkaházi Sára Miskolc Programmal kapcsolatos infóvonalat. Az érdeklődők a 46/512-700/4190-es melléken, illetve közvetlenül is hívható a 46/512-703-as telefonszámon kaphatnak információkat a program részleteiről. A vonal minden nap 8-tól 16 óráig, szerdán 17:30-ig, pénteken 12 óráig hívható.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!