Kultúra

Ma kezdődik a Tokaji Írótábor

2014-08-13 08:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ma kezdődik és péntekig tart a 42. Tokaji Írótábor, határon innen és túlról több mint kétszáz író, költő, esztéta, irodalmár és politikus vesz részt a rendezvényen, miként lengyel írók is.

A Nagy jövő mögöttünk - Elhallgatva és elfelejtve mottóval meghirdetett írótábor idei témája záró fejezete lesz annak a konferenciasorozatnak, amely a rendszerváltás előtti szellemi mozgásokat vizsgálta és 2012-ben vette kezdetét.

Két évvel ezelőtt, 2012-ben az 1945 és 1965, 2013-ban pedig az 1965 és 1985 közötti évtizedek szellemi, közéleti történéseit elemezték. A mostani rendezvény a rendszerváltozás időszakának irodalmi, szellemtörténeti folyamait dolgozza fel, az 1980-as évek közepétől lezajló fordulatokat, eseményeket és jelenségeket tárgyalja.

A szervezők szerint a Tokaji Írótábor mindig a magyar szellemi élet nagy kihívásaira válaszolt, szorító közéleti kérdéseket vitatott meg, most sem lesz ez másképp.

Idén a Kárpát-medencei kitekintést tovább szélesítve lengyel vendégeket is meghívtak, hogy a magyarhoz hasonló múltú, sorsú nép irodalmi képviselői is beszámolhassanak tapasztalataikról.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!