DVTK

Két öngól, három pont: itthon nyert a Diósgyőr!

2014-08-10 17:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_haladas_140809_ja.jpg

A Szombathelyi Haladás csapatát fogadta vasárnap a DVTK az OTP Bank Liga 3. fordulójának zárómérkőzésén. Bár sérülés és eltiltás miatt többen nem játszhattak ma, Tomiszlav Szivics bizakodva várta a mérkőzést. Csapata a meccs nagy részében irányított is, a vezetést azonban csak a 68. percben sikerült megszerezni, igaz, öngólból született a találat. Innen azonban nem volt megállás, a kinyíló Haladás egy kontrából újabb gólt kapott, majd a végén ismét összehozott a védelmük egy öngólt.

Több ponton át kellett alakítania csapatát Tomiszlav Szivicsnek a Haladás elleni bajnokira, hiszen többn sérülés és eltiltás miatt nem szerepelhettek a bajnokság 3. fordulójában, hazai pályán megrendezett találkozón. A kezdőre pillantva azonban megnyugodhattak a Diósgyőr-szurkolók, a támadószekciót illetően van, aki hátán tudja vinni a csapatot, és góljaival mérkőzéseket tud eldönteni. Ezt a támadóerőt az első pár perc "tapogatózását" követően láthattuk is, sikerült beszorítani a zöld-feketéket kapujuk előterébe, az első félidő legnagyobb helyzete mégis a Haladás előtt adódott a 32. percben: Nagy Olivér tört kapura, két cselt követően kapura lőtt, a labda pedig a bal kapufán csattant. Tíz percre rá Bori ugratta ki szépen Grumićot, aki átengedte a lábai között a labdát, majd fordult is kapura, a kifutó Rózsa azonban néhány ezredmásodperccel hamarabb érte el a labdát, s mivel a játékvezető szabálytalannak ítélte a kiugró diósgyőri támadót (talán rálépett a kapus lábára), szabadrúgást fújt kifelé.

A második félidőben Gosztonyi András beállítása nagyot lendített a kissé leülő iramon. A 68. percben pedig végre a vezető találatot is megszerezték a piros-fehérek: Gosztonyi adott be balról, Jagodics Márk, a Haladás védője pedig olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy bepattant róla a gólvonal mögé. 1-0. Felpörgött a szombathelyi csapat, az első félidőben kapott sárgalapjával és kakaskodásával a diósgyőri szurkolók előterébe kerülő Halmosi volt igen aktív. A kinyíló Halit azonban lekontrázta a Diósgyőr: ismét Gosztonyi vállalt oroszlánrészt a gólból, lövését még blokkolta az egyébként jól védő Rózsa, a kipattanó azonban a pár perccel korábban beállt Németh Milán elé került, aki megszerezte a Diósgyőr második gólját. 2-0. S hogy még nehezebb legyen a hazafelé vezető út, arról Fehér Zoltán gondoskodott: a rendes játékidő letelte után egy újabb baloldali beadásba csúszott bele, így a labda az elmozduló Rózsa mellett a kapuban kötött ki. 3-0. Így végül két öngólnak is köszönhetően, de abszolút nem érdemtelenül tartotta itthon a három pontot a DVTK, s ezzel feljött a tabella 3. helyére, két pontra az eddig száz százalékos Paks és Videoton mögé.

Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után (dvtk.eu):
Tomiszlav Szivics: - Megvalósult a mérkőzés előtti várakozásom, valóban nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Az első félidőben látszott, hogy fáradtan, tompán mozgunk, a Haladás pedig jól megszervezte védelmét, kőkemény bunkerfocit játszottak, amit nehezen bontottunk meg. A cserék megváltoztatták a játék ritmusát – ahogy terveztem is –, az első gól után nem volt kérdéses az eredmény. Nagyon büszke vagyok a csapatatra, ilyen sorozatban, ennyi kilométer után meg tudták mutatni, hogy Diósgyőrben milyen komoly munka folyik, még ha több játékos is hiányzott. Kitették szívüket, lelküket a pályára, gratulálok nekik! Mostantól a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésre készülünk, ami még keményebb lesz.

Artner Tamás: - Tudtuk, hogy jobb csapat a DVTK, egyénileg jobb játékosokból áll, viszont úgy érzem, az első 15 perc kivételével nem tudtak velünk mit kezdeni, hiába próbálták megbontani a széleinket. A második félidőre még masszívabbak lettünk, és megvolt a veszély az előre játékunkban. Sajnos elkapkodtunk egy kapuskirúgást, a jobboldalt nem biztosítottuk kellőképpen és ebből kaptunk egy szerencsétlen öngólt, ami eldöntött mindent, utána már csak az eredmény után futottunk.

Jegyzőkönyv:
Diósgyőri VTK
- Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)
Miskolc, Diósgyőri Stadion, 5156 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert; Kassai Viktor, Szabó Zsolt).
DVTK: Radoš - Okuka, Alves, Kádár, Husić - Bori, Nikházi, Bognár I., Bacsa - Takács T., Grumić. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Haladás: Rózsa - Medgyes, Fehér, Dvorschák, Devecseri, Katona M. - Jagodics, Szakály A., Halmosi, Nagy O. - Zamostny. Vezetőedző: Artner Tamás.

Csere: Zamostny helyett Jancsó a 46., Takács T. helyett Gosztonyi az 52., Bori helyett Marjanović a 64., Jagodics helyett Városi és Szakály A. helyett Gaál a 76., Bognár I. helyett Németh M. a 77. percben.
Sárga lap: Halmosi a 24., Okuka a 24., Bori a 63., a Jancsó a 65., Gosztonyi a 69., Devecseri a 78., Marjanović és Katona a 90. percben.
Gólszerző: Gosztonyi (1-0) a 68., Németh M. (2-0) a 82., Fehér (3-0, öngól)  a 90+1. percben.Tudósításunk:

90'
Újabb öngól! Husic ment el a bal oldalon, beadását Fehér próbálta meg kirúgni Grumic elől, de ez is a kapuban kötött ki. 3–0.

82'
Góól! A csereként beállt Németh a gólszerző. Egy kontra végén Gosztonyi lőtt 18 méterről. Rózsa csak kiütni tudta a labdát, éppen Németh elé, aki balról, 10 méterről lőtt, s bár a kapus ebbe is beleért, de csak beljebb tudta segíteni a labdát. 2-0.

78' Devecseri
sárgult be.

77'
Cserél a hazai csapat is, Bognár helyett Németh Milán.

76'
Kettős csere a vendégeknél: Jagodics és Szakály helyett Városi és Gaál a pályán.

74'
Egy kontra végén Marjanovics lőtt 18 méterről, Rózsa bravúrral tolta szögletre a labdát.

70'
Gyors kontra végén Halmosi passzolt jobbról Nagyhoz, aki üggyel-bajjal átvette a labdát, majd fordulásból, 8 méterről lőtt, Rados Bognár segítségével hárított.

69'
Gosztonyi túlzott gólörömért sárgalapot kapott.

dvtk_haladas_140809_ja_1.jpg
68'
Góóóóóóóóól! A sok helyzet után végre betalált a Diósgyőr, mondhatjuk, már érett a gól. Előbb Gosztonyi végezhetett el kecsegtető helyről szabadrúgást, de ezt még fogta Rózsa. A kirúgását után aztán gyorsan vissza is szerezte a labdát a piros-fehér csapat, ismét Gosztonyi adott be balról, Jagodics Márk pedig, a Haladás védője, olyan szerencsétlenül ért bele, hogy róla pattant be a gólvonal mögé. 1-0.

65'
Gosztonyit húzta vissza Jancsót, sárgalap.

63' Bori
kapott sárgalapot, majd egy perccel később le is cserélte Tomiszlav Szivics, Marjanović érkezett.

61'
Gosztonyi vállalkozott jó 20 méterről, úgy, hogy előtte többeknek is volt lehetősége kapura lőni, végül lövésébe beleléptek, de veszélyesen csapódott lefelé a labda, amit aztán Rózsa magabiztosan magához ölelt. Mindenesetre biztató a gyorsabb, felpörgetett játék, már csak egy pontosabb passz, vagy egy jobban eltalált lövés hiányzik.

60'
Kezd nagyobb fokozatra kapcsolni a Diósgyőr. Nikházi és a szélsők nagyon aktívak, de a gól még várat magára.

52'
Cserélt a Diósgyőr: Takács helyett Gosztonyi András a pályán.

50'
Diósgyőri szöglet. A hosszún Alves érkezett, estében (vagy a Haladás-védőről?) azonban már nem tudta kapura irányítani a lövést, így az elhalt Rózsa kezében.

47'
Máris Okuka aktív. Meghúzta a szélen, beadása Nikházit találta meg, aki jó 30 méterről is elvállalta, azonban nem talált kaput.

46'
Kezdődik a második félidő. A hazaiaknál nincs változás, a Haladás azonban cserélt: Zamostny helyett Jancsó érkezett.

dvtk_haladas_140809_ja_16.jpg
A félidő első felét a DVTK uralta, szépen tartották a labdát, helyzetek is adódtak a hazaiak előtt, azonban vagy hiba csúszott az utolsó passzokba, vagy Rózsa útját állta a hazai gólnak. A félidő közepén aztán kintebb jött a Haladás is, egyre többször jutottak át a felezővonalon, majd a hazai kaput is sikerült megközelíteni, sőt Nagy Olivér révén kapufát is rúgtak. A félidő végére kiegyenlítetté vált a játék, meglehet, egyetlen gól fog dönteni - Haladás-mérkőzésen nem meglepő módon...

45'
Nagyobb helyzet már nem alakult ki a félidőben, s mivel nem volt oka, nem is hosszabbított Németh Ádám játékvezető. A félidő tehát 0-0.

42'
Újabb szituáció, amikor csak centiken múlik a nagyobb lehetőség: Bori ugratta ki szépen Grumićot, aki átengedte a lábai között a labdát, majd fordult is kapura, a kifutó Rózsa azonban néhány ezredmásodperccel hamarabb érte el a labdát, s mivel a játékvezető szabálytalannak ítélte a kiugró diósgyőri támadót (talán rálépett a kapus lábára), szabadrúgást fújt kifelé.

39'
Medgyesnek sikerült meglépnie a jobb oldalon, ívelését gyönyörű mozdulattal húzta le Radoš.

35'
Újabb Haladás-lehetőség, ezúttal Szakály Attila próbálkozott, de a labda messze elkerülte Radoš kapuját.

32'
Csak emlegetni kellett a vendéghelyzetet: Nagy Olivér tört kapura, két cselt követően eleresztett egy lövést, ami a bal kapufán csattant. A diósgyőriek ereiben megfagyott a vér egy pillanatra, de aztán nyugtázták, hogy a hazai védők tisztáztak.

30'
Újabb diósgyőri lehetőség. Bacsa hagyott faképnél három védőt, beadását aztán Grumić lefejelte, így került Bognárhoz, 15 méteres lövését a védők végül blokkolták. Közben a Haladás is erőre kapott, időnként tartani is tudják a labdát, komolyabb lehetőségük azonban egyelőre nem volt.

27' Takács
tüzelt kapura, de lövése magasan fölészállt.

24' Halmosit
futotta volna le Bacsa a felevonal környékén, a szombathelyi védő azonban lerántotta, sárga lap. Okuka azonban összekakaskodott a szabálytalanságot elkövető Haladás-játékossal, ezért ő is megkapta a maga sárgáját.

18'
Úgy tűnik, a Haladás jobb oldala verhető: Husić pár percen belül másodszor tud elfutni (most éppen megkerülte védőjét, Medgyest), majd centerezése a második hullámban érkező Nikházit találta meg, de a támadó laposan mellédurrantott. Újabb kimaradt helyzet, de a Diósgyőrnek sikerül akaratát ráerőltetnie ellenfelére, amit remélhetőleg sikerül hamarosan gólra is váltani!

dvtk_haladas_140809_ja_30.jpg
12'
Az eddigi legnagyobb lehetőséget puskázták el a diósgyőriek! Nikházi agresszíven letámadott a Haladás tizenhatosának előterében (előtte óriási gyertyát rúgott a hali-védő), majd jobbal kapura csavarta, de Rózsa védett, igaz, csak ütni tudta a labdát, ami így Grumić elé került, de nagyon rosszul találta el a diósgyőri csatár, gyakorlatilag a kaputól elfelé került a labda, így csak helyzet maradt a lehetőségből.

7'
Újracsak Okuka aktív, jobb oldalról ívelt kapura, beadása veszélyesen csapódott, Rózsa azonban átlátta a helyzetet, így feltett kézzel jelezte, hogy a labda elkerüli a kaput.

Az első 5 percben elsősorban mezőnyben járt a labda, a kapuig nem jutottak el a felek. A 6. percben aztán Okuka húzta meg a szélen, de beadásába beleléptek, így szöglet következhetett. Bori beadását aztán Alves elől kifejelték a védők.

A hazaiak csapatkapitánya Kádár Tamás, a vendégeknél pedig Halmosi Péter.

dvtk_haladas_140809_ja_12.jpg
Kezdődik a mérkőzés!
A DVTK piros-fehérben, a Haladás játékosai zöld mezben, fekete nadrágban lépnek pályára. Még mindig közel 30 fok van, de azért már most gyorsabban hűl a levegő, így nem lehet majd panasz a hőségre. A Diósgyőr kezdte a mérkőzést, de előtte gyászszünettel emlékeztek meg a szurkolók a nemrégiben tragikusan elhunyt Orosz Lajos volt alpolgármesterről és feleségéről.

***

Az első fordulóban a Puskás Akadémia csapatát fogadta a diósgyőri gárda, és mivel Senad Husić és Bacsa Patrik góljára csak Lencse László tudott válaszolni a végjátékban, így jó rajtott vett a 2014/15-ös kiírásban a DVTK csapata. Az Európa-liga mérkőzésekkel tarkított szezonkezdet megterhelő volt, emlékezhetünk, az FK Krasznodar elleni hazai meccset követően alig pár nappal már az Újpest otthonába látogattak a piros-fehérek.

A DVTK játékosai azonban a Szusza Ferenc Stadionban sem vallottak szégyent: a házigazdák a végére kettős emberelőnybe kerültek, de hiába játszottak bő negyed órán keresztül kilenc ember ellen, így is csak 1-1-es döntetlenre futotta erejükből a Diósgyőrrel szemben, az NB I 2. fordulójának zárómeccsén. Ezt követően utazott a Krasznodar elleni visszavágóra a csapat, s most újabb kemény feladat vár rájuk a Haladás ellen.

– A csütörtöki mérkőzés után nem sok időnk maradt a múlttal foglalkozni, vasárnap késő délután a Haladás érkezik – nyilatkozta Tomiszlav Szivics vezetőedző korábban a dvtk.eu-nak. – Pszichésen és fizikailag egy kicsit fáradtabbak vagyunk a sok mérkőzés és a sok utazás miatt, de örülünk, hogy itt a következő mérkőzés, ahol ismét bizonyíthatjuk, hogy jó csapat vagyunk. Nem először fordul elő, hogy többen hiányoznak majd, ilyen a foci, ezt a feladatot kell megoldani. Most megmutathatjuk, hogy komoly csapat vagyunk, nem állíthatnak meg ilyen dolgok.

Sérülés miatt hiányzik Barczi Dávid, Antal Botond és Elek Ákos, ugyanakkor Senad Husić és Miroslav Grumić újra Tomiszlav Szivics rendelkezésére áll. Az Újpesten kiállított Egerszegi Tamás és Debreceni András eltiltás miatt nem léphet pályára. Georges Griffiths minden papírja rendben van (munkavállalási engedély, sportorvosi igazolás stb.) nemzetközi játékengedélye azonban még nem érkezett meg Ausztriából, így várni kell a bemutatkozására.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

DVTK – Haladás
Helyszín: Miskolc, Diósgyőri Stadion
Kezdési időpont: 2014. augusztus 10. vasárnap 18:30
DVTK: Radoš - Okuka, Alves, Kádár, Husić - Bori, Nikházi, Bognár I., Bacsa - Takács T., Grumić.
Kispadon: Egyed, Eperjesi, Németh M., Gosztonyi, Csirszki, Szabó B., Marjanović.
Haladás: Rózsa - Medgyes, Fehér, Jagodics, Dvorschák, Devecseri, Katona M. - Szakály A., Halmosi, Nagy O. - Zamostny.

Játékvezető: Németh Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert; Kassai Viktor, Szabó Zsolt)

minap.hu
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!