Fesztiválozó

Két nap underground a Factory Fesztiválon

2014-08-10 09:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE factory_feszt_140810.jpg

"Ez is véget ért!", szomorkodhatnak vasárnap az underground zene kedvelői, hiszen gyorsan elröpült az idei Factory Fesztivál két napja. Nincs azonban ok a búslakodásra, hiszen őrült élményekkel gazdagabban ébrednek ma fel a fesztiválozók, köszönhetően például a Dope D. O. D.-nak, Essemnek, Tommy Lexxusnak, vagy éppen a Barbárfivéreknek.

Ahogy pénteken, az idei Factory Fesztivál első napján, úgy szombaton is Dj Gratt ütemei indították a fesztiválnapot a Factoryban, ahol már az első nap igazán megadta az alaphangulatot, hiszen olyan előadók tették tiszteletüket Miskolcon, mint – a teljesség igénye nélkül – TKYD, a Hősök, Andro, Funktasztikus, Kilakikitt, vagy éppen Deniz.

Különböző zenei műfajok, egy azonban közös a Factory Fesztivál fellépőiben: a hazai és a nemzetközi underground szcéna jeles képviselői. Ennek megfelelően folytatódott szombaton is a fesztivál, ahol a szervezők nem adták alább a második napon sem, és a hip-hop, valamint az elektronikus zenei körökben igencsak jól csengő nevű fellépőkkel kényeztették el a Factoryba érkező fiatalokat.

Kétségtelen, hogy az est leginkább várt csapata a holland Dope D. O. D. volt (kezdőképünkön). Mint a fesztivál honlapján is olvasható, a csapat zenéje az elmúlt években rengeteget fejlődött, és egyre több drum n bass és dubstep elemet építettek produkciójukba –úgy, hogy a zene központi eleme mégis a hiphop maradt. A három MC (Skits Vicious, Dopey Rotten, Jay Reaper) és Dj-jük (Dr. Diggles) tavaly több mint 115 alkalommal lépett színpadra 17 különböző országban – köztük a Sziget Fesztivál A38 színpadán is fergeteges bulit csaptak. Most pedig újra a Factory Fesztiválon csaptak egy stílusuknak megfelelő őrült bulit.

Itt volt még az idei fesztivál szombati napján a Barbárfivérek, Essemm, Sub Bass Monster, Tommy Lexxus, valamint a Dub Phase Crew & Mc Fedora is. Megannyi név, megannyi őrült emlék az idei Factoryról – lesz miről mesélni azoknak, akik otthon maradtak, s lesz mire emlékezni a következő fesztiválig.

minap.hu
Fotó: FactoryFesztivál, facebookAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-18 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!