DVTK

Nagyot küzdött a DVTK, de 3–0 lett a vége

2014-08-07 17:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_krasznodar_140731ml_51.jpg

Az Európa-liga 3. fordulójának visszavágóján Krasznodarban vendégszerepelt a DVTK. Itthon 1–5 lett a végeredmény, éppen ezért a DVTK kemény küzdelemre készül. Ahogy Szivics vezetőedző nyilatkozott: az El-kupában „komolyan kell viselkedni. Nem lehet odamenni a visszavágóra és kapni tíz gólt”. Nem is - kemény küzdelemben 3–0, összesítésbem 8–1 lett a vége.

A Diósgyőr harminc percig tudta tartani a gól nélküli eredményt, fél óra elteltével a hazai csapat kihasználta a magyarok első komoly védelmi hibáját. A szünetig aztán nem változott a játék képe, támadásban változatlanul fölényben futballozott a Krasznodar.

A fordulás után tíz percet kellett várni az újabb orosz gólra, ekkor is Pape Moussa Konaté vette be Rados kapuját, de a biztos vezetés birtokában sem állt le a hazai csapat: sorra vezette a támadásokat és a hajrában lőtt még egyet.

A Diósgyőr ezzel – az indulók közül a legtovább jutva – búcsúzik az Európa-liga küzdelmeitől.

Jegyzőkönyv

El-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
FK Krasznodar (orosz)-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Krasznodar, 4500 néző, v: Christian Dingert
gólszerzők: Konaté (30., 55.), Ari (86.)
sárga lap: Kádár (31.), Bori (41.)

Továbbjutott: Krasznodar, kettős győzelemmel, 8-1-es összesítéssel.

Krasznodar: Szinyicin - Markov, Granqvist, Martinovics, Burmisztrov - Laborde (Joaozinho, 61.), Pomerko, Konate (Agejev, 77.) - Petrov, Wanderson (Ari, 61.), Izmajlov

Diósgyőr: Rados - Okuka, Debreceni, Kádár, Németh M. - Egerszegi (Bognár, 39.) - Bori, Nikházi, Gosztonyi (Bacsa, 70.) - Marjanovic (Csirszki, 70.), Takács T.

Tudósításunk:

Végeredmény: FC Krasznodar - DVTK 3-0


Az utolsó percekben sem adta fel a Diósgyőr, Németh, Bori, Takács is mutatta magát, de végül nem született gól.

90. perc: 2 perc hosszabbítás

Azonnal a gól után újabb óriási lehetősége támadt Arinak, de kimaradt.

86. perc. FC Krasznodar - DVTK 3-0
A 85. percben még megállított egy támadást a Diósgyőr, előbb Németh, majd Kádár révén. Ám azután az Ari–Joaozinho–Ari passzolgatásra nem volt válasz, sőt, Ari kényelmesen körbenézve tájékozódott, majd laposan a kapuba gurította Radoš alatt.

A Diósgyőr szép támadásának végén Okuka keresztlabdáját Bacsa középre tette, de egy védőről szögletre pattant. Újra Bori, újra a hosszúra ívelve - de most elszállt, méghozzá az érkező Debreceni feje fölött.

Jól dolgozik az orosz csapat védelme is: Csirszki Bacsának szánt szép keresztlabdáját szögletre csúsztatták ki. Bori szögletét pedig Szinicin fogta felugorva.

Két perccel később Joaozinho, inkább erejét, mint tudását megmutatva lőtt 21 méterről nagyon erőset nagyon fölé.

A 77. percben megtörtént az utolsó csere: Konate helyett Agejev lépett pályára.

A 74. percben Petrov magától lőtt igen mellé a 16-osról, aztán az krasznodariak Csirszki beadását Bognár, majd Németh beadását Takács elől vágták ki.

A 70. percben kihasználta mindkét megmaradt cseréjét Tomiszláv Szivics: Bacsa és Csirszki állt be Gosztonyi és Marjanović helyett.

A következő percben már Radoš erőnlétét tesztelték: előbb Markov 40 méterről bombázott, majd Konate 16 méterről gurított mellé. Egy perc múlva Joaozinho ziccerét tisztázta lábbal a kijövő diósgyőri kapus.

Takács dolgoztatta meg Szinicint: megzavarta a 16-oson kívül, a kapus kivágta a labdát, de az egyből visszajött. Takács 11 méterről leadott lövése a blokkról vágódott szögletre - amit Szinicin Debreceni feje elől szedte le.

A 61. percben kettős csere a Krasznodarnál: Joaozinho és Ari állt be Laborde és Wanderson helyett.

A 60. perc sajátos igalmakat hozott: Markov haza akart volna adni, de a labda elgurult a kimozduló kapus mellett. Majdnem öngól lett, ám Szinicin kétségbeesett vetődéssel, a gólvonalról kikaparta csapattársa labdáját.

55. perc: FC Krasznodar - DVTK 2-0

Konate értékesítette a bal oldalról, Petrovtól kapott labdát: két védőt is becsapott, majd a jobb alsó sarokba bombázott.

Mindkét kapusnak akad dolga. Gosztonyi 17 méterről ellőtt labdáját Szinicin védte, majd Radošnak kellett kiütni Laborde balról, éles szögből érkező, erős lövését.

Azután Bognár mutatta meg magát: Takács elé tette a labdát, de kissé hosszan. Még ugyanabban a percben ismét Bognár ugratta ki Okukát, aki végül nem érte el a labdát az ötösön.

Az 50. percben mindkét szurkolótábor örülhetett: a hazai a szépen felépített támadásnak, a vendég pedig Radoš magabiztos védésének.

A második félidő legelején kiderült, a krasznodáriak minden védekezési módszert bevetnek: előbb ellökték a jobb oldalon szépen meglépő Marjanovićot, aztán felszabadítottak Bori beívelt szabadrúgás-lövéséből.

A második félidőre változatlan összeállításban érkeztek a csapatok.

Szép diósgyőri támadással ért véget a félidő a 46. percben: végén Marjanović futott el a jobb oldalon, Nikházi elé tette, de a krasznodariak szerelték, mielőtt lőhetett volna. Így maradt a félidőben az eredmény 1-0.

Az ellentámadás végén Bognár lőtt, de nem volt veszélyes. Majd Nikházi mutatott be szép futást és lövést a 16-os belül, de egy védő kifejelte.

A 41. percben Bori kapott sárga lapot, mert elütötte Labordét. A szabadrúgást a védők kifejelték, az újabb rúgást Radoš fogta meg. Egy perc múlva Wanderson ziccerét fogta a kapus. Majd újra Wanderson, 16 méterről - ez lepattant a védőkről.

A 37. percben szögletet védett Radoš, az igazi esemény azonban előtte történt: Egerszegi megsérült. Bognár I. állt be helyette.

A DVTK keményen védekezik. Azonban vagy nem tudják kihozni a labdát a térfelükről, vagy a krasznodari kapu előtt 30-40 méterrel állítják meg őket a védők - és kontráznak. Gosztonyi ilyen messziről is megpróbálkozott, de veszélytelen volt a lövés.

Két perccel a gól után újabb veszélyes támadást vezetett a Krasznodar, az elcsúszó Kádár azonban estében is mentett.

30. perc: FC Krasznodar - DVTK 1-0 (összesítésben 6-1)

Wanderson jó passzát Konate fogadta a leshatáron. Védő nem volt ott Radošon kívül, és laposan a jobb alsó sarokba lőtt.

Mindkét csapat keményen játszik. A 26. percben Marjanović lőtt erősen, de a kapufa mellé, aztán Konatét kellett Kádárnak szerelnie.

A Krasznodarból Laborde és Konate is sokat dolgozik. ELőször az előbbi lépett be a diósgyőri védők közé középen, de végül nem bírt a túlerővel. Azután utóbbi adta be az alapvonalról a labdát, de nem volt, aki fogadja. Ezután ismét Konate lépett ki, 15 méterről leadott lövését Kádár bevetődve blokkolta, a felpörgő labdát Radoš húzta le.

A Krasznodar kicsit "lazult", a DVTK is többet támadhat. A 17. percben Marjanović szép keresztlabdát adott jobbról a bal szélen beinduló Borinak, de a védők jól zártak. Ezután Burmisztrov jött előre a bal szélen, beadása elszállt mindenki felett.

Főleg a Diósgyőr térfelén folyik a játék. Rados ziccert fogott a 6. percben - Konate fordult be 12 méterre a kaputól középen... Bori szabadrúgását a védők fejelték ki, majd kontráztak.

Nem sokkal ezután Németh Milán vágott ki középen egy jobb oldali beadást, majd Konate lőtt középre a szögletzászlótól, Radoš szedte fel a labdát.

Egyik csapat sem állt be védekezésre, a Krasznodar sok munkát ad a diósgyőrieknek, de a 2. percben Gosztonyi is elengedte a labdát 25 méterről, amit Szinicin kapus fogott meg.

A meccs előtt:

Pontosan 6 órakor a DVTK kezdhette a meccset. A két csapatkapitány Kádár Tamás és Alekszandr Martinovics.

A DVTK kezdőcsapata: Radoš – Okuka, Debreceni, Kádár, Németh M. – Egerszegi – Bori, Nikházi, Gosztonyi – Marjanović, Takács T.
Kispadon: Egyed, Eperjesi, Alves, Bognár I., Csirszki, Szabó B., Bacsa.
A DVTK kispadján Alves és Bognár I. kivételével mindenki saját nevelésű fiatal.

A DVTK csapatából Barczi Dávid, Antal Botond, Elek Ákos, Senad Husić és Miroslav Grumić sérülés miatt hiányzik, Georges Griffiths pedig a nevezési határidő után lett a DVTK játékosa.

Játékvezető: Christian Dingert (Mike Pickel, Dominik Schaal) – németek.

dvtk.eu/minap.hu, MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!