Programajánló

Pénteken kezdődik a tolcsvai borfesztivál

2014-08-07 17:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Pénteken kezdődik a tolcsvai borfesztivál a Tokaj-hegyaljai településen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Mint közölték: bár országszerte rendeznek borfesztiválokat, de olyat, ahol a borokat a dombok között, a több száz éves pincék mélyén lehet kóstolni úgy, hogy közben egy különleges település szépségeit fedezhetik fel a látogatók, csak Tolcsván tartanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község önkormányzata 2004-ben fogott össze először a környékbeli borászokkal, hogy megszervezze a helyi borok fesztiválját.

Az első években a tolcsvai termelők munkájának, a vidék "aranyának" tekintett bor és a község minél szélesebb körben történő megismertetése volt a cél, a gasztronómiai és kulturális élmények azonban évről évre egyre több embert vonzottak Tolcsvára, az elmúlt években már tízezernél is több vendéget fogadtak a településen.

A Tolcsvára látogatók kóstolópohár megvásárlásával a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár borra, a különböző évjáratú szamorodnit, hárslevelűt, furmintot és sárgamuskotályt az idén is több tucat helyen lehet megismerni, akár a nemespenésszel vastagon borított falak közötti pincesétákon is.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-06 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!