Egészség

Tizenhat egészségügyi intézményt támogat idén a gyógyvarázs program

2014-08-05 18:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tizenhat gyermek-egészségügyi intézmény osztozhat idén a K&H gyógyvarázs program 20 millió forint összértékű támogatásán.

Idén 102 pályázó közül választotta ki a szakmai zsűri azt a 16-ot, amelyet támogatásban részesít - közölte kedden a pályázat kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel.
    
A program idén 10 kórházat, 5 mentőállomást és egy védőnői szolgálatot támogatott. Területi eloszlás tekintetében 3 budapesti és 13 vidéki intézmény van. A legkisebb összeget, 148 ezer forintot az újfehértói védőnői szolgálat kapja, míg a karcagi Kátai Gábor Kórház a pályázat keretében a legnagyobb értékben vásárolhat eszközöket, összesen 2,6 millió forintért.
    
A pénzintézet idei kiírásán ismét az OEP által finanszírozott gyermek-egészségügyi intézmények és mentőállomások pályázhattak gyermekgyógyászati, mentési eszközökért, felszerelésekért és berendezésekért, intézményenként maximum bruttó 4 millió forint értékben.
    
A döntésnél a zsűri figyelembe vette a pályázók igényeit, gazdasági helyzetét, ellátottságát, az ott kezelt betegek veszélyeztetettségét és az igényelt műszerek várható kihasználtságát.
    
Ebben az évben a gyermeksürgősségi ellátás állt a középpontban, a nyertesek közül négy intézmény tartozik ebbe a körbe. Ezek összesen 6,2 millió forint támogatásban részesültek.
    
A programot 11. alkalommal hirdették meg, az elmúlt évek során a gyógyvarázs 512 millió forinttal járult hozzá a magyarországi gyermek-egészségügyi ellátás fejlesztéséhez.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-13 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!