Programajánló

VI. Jósvafői Hucul Lovasnapok, Falunap és III. Nemzetközi Patkolókovács Verseny

2014-08-05 10:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Idén is megrendezik augusztus 22-24.-én a Jósvafői Hucul Lovasnapokat, a jósvafői Fedeles lovaspályán. A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészülnek a patkolókovácsok versenyével, amelyet neves (Konrad Maier, Günter Bosl) bírói gárda pontoz.

A patkolókovács verseny célja a tradicionális patkolókovács szakma megmérettetése, tudásuk átadása és megőrzése az utókor számára. A versenyen a hucul_napok.jpgkovácsok bemutatják a különböző nemzeti iskolák technológiai sajátosságait, ezzel elősegítve egymás szakmai fejlődését. A bírói gárda  garantálja a magas szintű versenyfeladatokat és a korrekt, pártatlan értékelést.

A versenyszámok egyik különlegessége, a huculösvény egy közel 15 évre visszatekintő versenyforma, ami egyben a fajta tenyész kipróbálásának is alapja lett.  A huculösvény főleg egy extrém nehézségű hegyi terepet modellez, hiszen a huculok hátas munkában már régóta így nyújtottak nagy segítséget. Az akadályok lehetnek építettek vagy a természetes hegyek és vizek adta különböző akadályok. 

patkolo_verseny.jpgKeskeny árok vagy víz feletti, magasra emelt pallókat, mozgó pallókat (billenő), meredek vízmosásokat, patakmedreket, természetes fix, engedelmességi és verhető ugrásokat, ügyességi, ijesztő (pl. szalagos kapu) elemeket minden ösvénynek tartalmaznia kell.

Esténként koncertek színesítik a programot, a fellépők között ott lesz a Vaga Banda, a Miskolci Dixieland Band, a Mangalica zenekar, Ferenczi György és a Rackajam is.

minap.hu
 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-06 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!