Gazdaság

„Turisták bárhol” – Miskolc népszerűsége nő

2014-08-04 15:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE turist.jpg

Miskolc népszerűsége folyamatosan emelkedik. A városban olyan, s annyi turisztikai fejlesztés történt az elmúlt években, ami már maximálisan ki tudja szolgálni a több napra városunkba érkező turistákat – az érdeklődés folyamatos, ezt jelzik a helyi szállásadók tapasztalatai is.

Hazánkban idén májusban 4,1 százalékkal csökkent a külföldi vendégéjszakák száma a statisztikai adatok alapján, míg a belföldi vendégéjszakáké 14 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Mindezekkel szemben Miskolcon növekedés volt – a külföldi vendégéjszakák száma 13 százalékkal, a külföldi vendégek száma 19 százalékkal nőtt.

A belföldi vendégéjszakák számában 26 százalékos növekedés tapasztalható 2013-hoz képest, míg a vendégek számát tekintve 18 százalékos volt az emelkedés Miskolcon.
Május végén az orosz beutaztatás még további élénkítésének érdekében szakemberek érkeztek a városba, júniusban pedig lengyel újságírók szereztek nálunk pozitív tapasztalatokat.

szinvaterasz_padok_130614ml_2.jpg

A miskolci szálláshelyek is ezeket az adatokat igazolják. Kertész Kata, a City Hotel szálloda értékesítései vezetője elmondta, legutóbb egy olasz család járt Miskolcon, s szállt meg náluk, de sokan érkeznek Szlovákiából és Romániából is.

– Elsősorban üzleti szálloda vagyunk, ez azt jelenti, hogy hétfő és péntek között van nagy forgalmunk, de a júniusi szezon kezdetével a hétvégék is szépen megteltek. Ez a nyár jól alakul, az elmúlt évekkel ellentétben. A Dunántúlról, Budapestről s Debrecenből érkeznek sokan, de a külföldi vendégek sem maradnak el – mondta, hozzátéve, szinte nem múlik el szombat esküvő nélkül sem.

miskolc_bolt_140702_ja_20.jpg

A City Hotelben különleges csomagok is vannak, amelyek a miskolci látnivalókat ajánlják. Kertész Kata kiemelte, jó a kapcsolatuk a TDM-mel, s a programokat is ajánlják a vendégeknek – legutóbb a régiségvásárhoz kapcsolódó kínálattal várták a főként családosan nyaralókat.

A belvárosi turisztikai értékek mellett azonban van nekünk Lillafüredünk, Miskolctapolcánk is. A Palotaszálló illusztris épülete, kivételes miliője folyamatosan vonzza a látogatókat.
– Teltház közeli állapot van nálunk már jó ideje. Az időjárás kissé meghatározza a forgalmat, de ilyen kockázati tényezők mindig vannak – hangsúlyozta Ivacs Lajos, a Palotaszálló vezetője.

Hasonlóan teltház közeli a helyzet a Bástya Hotelben is. Bihari András, a hotel igazgatója elfogadhatónak nevezte az idei szezont. Elmondta, az akciós szálláscsomagok nagyon kedveltek.

turistlilla.jpg

– Ahogy kezdődött a nyár, szépen-lassan növekedni kezdett a forgalom. Az időjárás szerencsére minket nem befolyásol, hiszen egy wellness-szálloda vendégkörének majdnem „mindegy”, milyen az idő. A tapolcai fürdőépítés miatt kicsit felfordulás van, de az elmúlt húsz év hiányát pótolják, így a következő év nyugodalmasabb és ennél is jobb lesz remélhetőleg – tette hozzá.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó szállásdíjbevétele 34 százalékos növekedést mutat: amíg 2013 májusában a kereskedelmi szállások összes bruttó szállásdíjbevétele 140 590 000 forint volt, addig 2014 májusában ugyanez 189 013 000 forint. Az év első öt hónapjában összesen 172 120 000 forinttal volt több szállásaink bruttó szállásdíj bevétele, mint 2013-ban – tájékoztatta szerkesztőségünket a Miskolci TDM – MIDMAR Nonprofit Kft.

minap.hu
Fotó: minap-archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!