Egyház

Új káplánok és plébános-helyettes Miskolcon

2014-08-03 13:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kos_ede_atya_140803ml_4.jpg

Vasárnap, a kora délelőtti szentmisén köszönt el a hívektől a mindszenti templomban Koós Ede atya, akit Ternyák Csaba érsek az egri szeminárium prefektusává nevezett ki. Vasárnap délelőtt két új pap is bemutatkozott a templomban: Lipcsák János plébánoshelyettesként, Juhász Zoltán pedig káplánként folytatja papi szolgálatát a mindszenti plébánián.

Ternyák Csaba érsek nemrégiben személyi és szervezeti változásokról döntött az Egri Főegyházmegyében. A miskolci plébániákra vonatkozó változás, hogy új plébános-helyettest és káplánt neveztek ki a mindszenti templomba, a Diósgyőri Római Katolikus Plébánián pedig szintén új káplánt mutatnak be.

uj_papok_bemutatasa_140803ml_1.jpg

Miskolc-Mindszentre Lipcsák János (képünkön balról) eddigi mezőkövesdi káplán kapott plébánoshelyettesi kinevezést. 1980-ban Királyhelmecen született, 2004-ben szentelték pappá Egerben. Ezt követően 2007-ig Törökszentmiklóson, 2007-10. között Kazincbarcikán, majd mostanáig Mezőkövesden töltötte be a kápláni tisztséget. Augusztus 1-jétől ő a mindszenti plébánia plébánoshelyettese.

Juhász Zoltán
(képünkön jobbról) kápláni kinevezést kapott Miskolc-Mindszentre. 1978-ban Ózdon született, 1998-ban szentelték pappá. Szolgált Jászapátiban, Mezőkövesden, Diósgyőrben, Egerben, Nagyrédén, majd Diósgyőr-Vasgyárban. Négy diplomával is rendelkezik: teológiai, informatikus könyvtárosi, informatikus tanári, valamint kollégiumi nevelői. Könyvtártudományból pedig most csinálja a PhD-t. Német és orosz nyelvvizsgával is rendelkezik a frissen kinevezett káplán.

Miskolc-Diósgyőrben Palotai Ádám újmisés kapott kápláni kinevezést.

minap.hu

Fotó: Mocsári L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!