Szociális

Avasi nyár – akciónap, közösségben

2014-08-01 13:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avasi-nyar-140801-kj_10.jpg

A virágládák és a lépcső festésével folytatódott a Dialóg Egyesület közösségépítő programja az Avas II-es ütemében, pénteken. Az Avasi Közösségi Térnél ismét sokan segítettek, de a beltéri programok is sokakat vonzottak.

Avasi nyár néven rendezett akciónapot a Dialóg Egyesület pénteken, a Szentgyörgy utcán található Avasi Közösségi Térnél. A program – amely 2013 májusában indult – célja továbbra is a közösségteremtés. Azért, hogy az Avason, a II-es ütemben egy igazi közösség jöjjön létre. Olyan, amely a program végét követően is sokat tesz a városrészért, a lakókörnyezetért.

avasi-nyar-140801-kj_25.jpg

A pénteki akciónap virágládák és lépcső festésével telt – az épületben pedig bárki részt vehetett a sikeres párbeszédkörön, de volt fotókiállítás is a TANDEM lyukkamerás táborban készült munkákból, a gyerekek arcfestést kérhettek, s a régi avasi képek is visszaköszöntek a falakról.

– Örülök az itteni programoknak. A 13 éves unokám így nem megy az utcára a barátaival, nem dohányzik, vagy még rosszabb, drogozik, hanem rendes helyen érzi jól magát. Nagyon örülök ennek, mert így nem kallódik el. Már más programokon is voltunk itt, nagyon jó kezdeményezés ez – mondta Vinda Ödönné.

avasi-nyar-140801-kj_20.jpg

A cél pedig többek között éppen ez. A könyvcsere-pont, a kézműves foglalkozások, a gyermekprogramok és közösségi, karitatív akciónapok mind azért vannak, hogy egy erős közösséget kovácsoljanak az egyesület tagjai az Avason. Pásztor Éva, a Dialóg Egyesület projektasszisztense elmondta, nem szolgáltatásokat nyújtanak, hanem lehetőséget kínálnak, hogy az avasiak találkozhassanak.

– Ilyen közösségi tér eddig nem volt, az igény azonban nagy rá. Önkéntesként sokan jönnek segíteni, a klubok is népszerűek, valamint a párbeszédkörben is mindig sokan vannak. Teret adunk, hogy közéleti témákról beszélgethessenek az itt élők. Jó tapasztalataink vannak a projekttel kapcsolatban, szeretnénk egy olyan közösséget kialakítani, amely a projekt után is megmarad – tette hozzá.

avasi-nyar-140801-kj_2.jpg

A projektet a Svájci Civil Alap finanszírozza – közel 21 millió forint segíti így a közösségi tér programjainak szervezőit.

minap.hu
fotó: Kiss JuditAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-25 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!