Egyház

Készül a földalatti kápolna Harsányban

2014-07-30 12:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tovább épül, bővül, új tetőt kap a komoly népszerűségnek örvendő, országosan egyedülálló Harsányi Sópince. Az új sópince-ágban mágnesterápiás gyógyításra alkalmas relaxációs kamrát és egy földalatti kápolnát alakít ki az önkormányzat.A kápolnában elhelyezendő, a keresztről levett Krisztust ölében tartó és fiát sirató Mária-szobrot a napokban szállították el Nagy Róbert szobrászművész, restaurátor műhelyébe.

– Önkormányzatunk ajándékba kapta a felettébb értékes pietát, melyet ezúton is szeretnék megköszönni a nagylelkű felajánlóknak. A test egészségének megőrzése mellett, melyet a sópince fertőtlenítő hatású levegőjének belégzése biztosít, szeretnénk egy méltó helyet kialakítani a lélek lélegzetvétele, az imádság számára is – mondta Szabó Gergely polgármester.

A parajdi sóból kialakított sópince fölött középkori jellegű, terméskőből kirakott borház található, ahol a közelmúltban nyitott meg az önkormányzat egy egészségshopot, melyben különböző gyógyhatású sótermékek, fürdősók, harsányi termelői méz és minőségi bükkaljai borok széles választéka kapható.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!