Oktatás

Tempus Közalapítvány: megvannak az EGT Alap első ösztöndíjasai

2014-07-30 10:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az első pályázati forduló után több mint 1,8 millió euró támogatást nyertek el magyar oktatók és hallgatók az EGT Alap keretében finanszírozott ösztöndíjprogramban. Ez a 2016. szeptember 30-ig rendelkezésre álló összeg 60 százaléka - közölte a Tempus Közalapítvány az MTI-vel.

Az ösztöndíjprogram hazai megvalósítását koordináló közalapítvány tájékoztatása szerint a 2014/2015-ös tanév őszi félévében induló mobilitási projektekben előreláthatólag 116 hallgató, valamint csaknem 200, közoktatásban és felsőoktatási területen dolgozó tanár, oktató és személyzet mobilitását támogatják összesen 710 ezer euró értékben. Ezen kívül hét szakmai együttműködést megvalósító nemzetközi felsőoktatási projekt kapott összesen 1,1 millió euró támogatást.
    
A közlemény szerint az EGT Alap új forrásokat biztosít a hazai oktatás számára. A 2016 őszéig tartó időszakban az ösztöndíjprogram megvalósítására 3,1 millió euró áll rendelkezésre. A program jelentős mértékben hozzájárul az oktatási kapcsolatok elmélyítéséhez Norvégiával, Izlanddal és Liechtensteinnel, és előmozdítja „a donor országokkal" való szorosabb együttműködést.
    
A programban felsőoktatási, szakképzési és köznevelési intézmények pályázhatnak, valamint vállalatokkal való oktatási együttműködések támogatására is van mód.
    
Az ősszel, illetve 2015 januárjában esedékes beadási határidőkről, a pályázati feltételekről és a közös projektek indítására felkészítő előkészítési látogatásokról, továbbá az első pályázati forduló eredményeiről bővebb információ a Tempus Közalapítvány honlapján található.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!