Szociális

Salkaházi-program: két nap, több száz jelentkező

2014-07-28 18:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE salkahazi_jelentkezok_140728_tv1.jpg

Múlt csütörtökön kerültek postára a Salkaházi-program értesítő levelei, és volt, aki már másnap bedobta a részvételi szándékát igazoló kérelmi lapot a városháza ügyfélszolgálatán elhelyezett ládába. Pénteken 50, hétfőn délig 350 boríték érkezett meg ily’ módon a szociális osztályra – és a postára adottakról egyelőre nincs is adat.

Az idő nem sürget, augusztus 15-éig kell postán vagy személyesen eljuttatni az értesítő levél mellett található kérelmi lapot a polgármesteri hivatalba. Annak kitöltésével a jogosult nyugdíjas jelentkezik a programba, és igényli az ez évi 10 ezer forintos, adómentes támogatást.

A Miskolc Televízió által megkérdezettek többsége azt hangsúlyozta, jól jön ez a kis nyugdíj-kiegészítés, könnyebben be tudják fizetni például a rezsit. A pénzbeli támogatás mellett hangsúlyos az is, hogy látják, gondolnak rájuk, most is fontosnak tartják őket.

salkahazi_jelentkezok_140728_tv2.jpg

Amint arról beszámoltunk, a szépkorúak munkájának elismeréseképp indította útjára a városvezetés a Salkaházi Sára Miskolc Programot, amely röviden összefoglalva arról szól, hogy minden 60 év feletti, öregségi vagy özvegyi nyugdíjra jogosult miskolci – amennyiben igényli, és jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét, azaz a 285 ezer forintot – támogatásban részesül.

Azoknak, akik az értesítő borítékjában kiküldött nyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével elfogadják, hogy részt vesznek a programban, tízezer forintot folyósítanak szeptember 17-étől.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-25 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!