Videós hírek

Kerékpáros-gázolás: közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt nyomoznak

2014-07-26 14:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt nyomoz a rendőrség június 24-e óta a budapesti Thököly úton elgázolt kerékpáros ügyében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton.

Egy autóbusz június 23-án sodort el egy kerékpárost, aki estében eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, hét bordája eltört, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része.

Az Index pénteken azt írta: a buszsofőr nem vette észre, hogy elsodorta a kerékpárost, az utasok szóltak neki, majd a következő megállóban félreállt. A balesetről a kerékpáros videót is készített, majd azt feltöltötte az egyik videomegosztó portálra.Az Index közlése szerint a rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen, a BKV pedig munkáltatói eljárást indított. A BKK és a BKV vezetőinek döntése értelmében a budapesti közösségi közlekedési járatokon nem vezethet többé a balesetben érintett járművezető.

A közlekedési cégek pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, a BKV az ügyben vizsgálatot folytat, melyet hatósági eljárás is kiegészít, a vezető munkaviszonyáról csak a teljes körű vizsgálat lezárása után születhet végleges döntés.

Kifejtették, hogy az autóbusz vezetőjének elmondása szerint nem cserbenhagyásról van szó, mert nem észlelte a balesetet, csak akkor értesült róla, amikor az utasok jelezték neki. Ez után a megállóban félreállt és szabályszerűen intézkedést kért, rendőrt, helyszínelőt hívott. A videóról ugyanakkor megállapítható, hogy a buszvezető nem az elvárható odafigyeléssel vezette járművét, hiszen a kerékpáros előzése során sem járt el minimálisan elvárható körültekintéssel sem - írták.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!